Hogy is működik a betegszabadság és háziorvos?
A helyzet az, hogy most álltam nemrég munkába és nem vagyok tisztába a betegszabadsággal meg ilyensmi dolgokkal.
A háziorvosomat nem igazán ismerem, 4 éve jelentkeztem át hozzá, de azóta nem jártam nála - vizsgálataim voltak ugyan, de magánba vagy beutaló nélküliek. Eddig egyetemista voltam szóval nem kellett orvosi igazolás, mert ott úgyse fogadták el.
Szóval mi lenne ha beteg lennék? írok a munkáltatónak hogy aznap nem megyek be, eddig világos. De utána? Aznap elmegyek háziorvoshoz? Vagy ha nem rendel akkor következő héten valamikor és ő ad igazolást arról, hogy beteg voltam elméletileg (hisz ő nem tudhatja hogyha nem látott)? Azt le kell adjam a munkahelyemen?
Az fura, mert a munka törvénykönyve szerint van betegszabadság. Mondjuk azt én se értem hogy hogy működik.
#kérdező
Az első napon amikor beteg vagy, bemész a dokihoz vagy csak felhívod, megmondod hogy írjon ki táppénzre. Utolsó nap bemész a papírért.
Az a dolga hogy segítsen annak aki beteg. Aki nem beteg az szuper
(Habar evente kellene laborra menni ugyebar..)
Teljsyen normalis dolog ha barki tappenzt ker a haziorvosatol. Xd
"(Habar evente kellene laborra menni ugyebar..)"
Ezért írtam már a leírásba is, hogy a nem beutalós vizsgálatokat intéztem magam és minden mást magánba. Évente van nagylaborom.
Köszönöm a válaszokat. Remélem tényleg nem fog hülyének nézni amiért hirtelen keresem telefonon. Főleg mert azóta mióta nála jártam még lakcímet is váltottam, szóval mostmár ha minden igaz nem köteles fogadnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!