A röntgen sem minden csontsérülést tud kimutatni? Miért?
Tegnap gördeszkázás közben kiment (pontosabban magam alá fordult) a bokám. Estére annyira bedagadt, bekékült, bezöldült, hogy elmentünk a János Kórházba az ügyeletre vele. Megröntgenezték. Először közölte a doki, hogy nincs törés, majd közölte, hogy van egy kisebb csontelváltozás a külső bokacsonton, de nem tudja megmondani, hogy ez mi.
A leletre az került, hogy csontrepedés vagy szalagszakadás gyanú.
Milyen csontsérülés lehet az, amit még a röntgen sem tud kimutatni? Lehet, hogy mégis eltört a bokám?
Javaslom, az adott kérdésben orvossal konzultálj. Tudod, az itt válaszolók jórésze még a szakmunkást is csak segitséggel képes elvégezni. Az itt segiteni akaró orvosok pedig nem láthatják a te röntgeneket.
Szóval kérlek ne itt legyél okos.
#1 (anonim; 12:29)
Szerintem itt a kérdezőnek éppen az a baja, hogy ellentmondásos tájékoztatást kapott az orvosoktól.
#Kérdező (JKoko01; ma 11:40)
Sajnos a repedés a törésnek a legenyhébb verziója és jóval gyorsabban gyógyulsz meg.
Köszönöm #1 (anonim; 12:29)
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
#2 (Ypszilon1980; ma 15:42)
A leleten ott van, hogy nincs törés. Ebben igazad van.
Ha jól tudom, akkor ez egy orvosi portál:
Ezt írják: "A csontrepedés a csonttörésnek az az enyhébb fajtája, amikor a csontszövet folytonossága ugyan megszakad, ám a csont nem törik át teljesen, a csont nem mozdul el a helyéről, a károsodás kisebb területet érint. Sportbalesetek során gyakori sérülés."
Ezután már végképp megvagyok zavarodva, hisz, ahogy te is írtad, hogy a leletemen rajta van, hogy a röntgen nem mutat törést, viszont felmerült a csontrepedés gyanúja. Akkor most van törés vagy nincs törés.
Azt mondták nekünk, hogy a radiológus várhatóan kedden vagy szerdán értesít minket, de pénteken mindenképpen vissza kell mennünk, mert a gipszpólya, amit kaptam nem végleges gipsz.
#3 (apcika75; ma 15:53)
Nagyon szépen köszönöm a kommented.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!