Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Bevihetek kísérőt magammal...

Bevihetek kísérőt magammal bármilyen orvosi időpontra? Vagy csak valami extrémebb esetben?

Figyelt kérdés
2023. júl. 15. 02:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Helo!

Ha neked szükséged van rá (azért nem árt megindokolni, miért), akkor persze.

Én például sok ismerősnek/családtagnak fordítottam már (Németországban) és fogorvostól kezdve háziorvoson át a specialsitáig mindenhol voltam velük.

2023. júl. 15. 05:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Általában jó, ha van veled más is, mert gyakran elfelejt az ember rákérdezni erre-arra; a kísérő be tud számolni olyasmiről is, ami neked fel sem tűnik stb.

Műtétek előtt pláne!

2023. júl. 15. 17:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Erről az adott helyen tájékozódj, mert még mindig vannak olyan helyek ahová semmilyen kísérőt nem engednek be, csak ha pl. mozgáskorlátozott az illető vagy fogyatékos, önállóan nem cselekvőképes.
2023. júl. 16. 08:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Covid alatt sokszor a váróba sem mehetett már be kísérő. Szerencsére ez már egyre ritkább. Magára a rendelésre is változó, hogy bemehet-e kísérő. Meg kell kérdezni előre, az a tuti.
2023. júl. 19. 14:22
 5/5 anonim válasza:

Helyfüggő és orvos függő.

Volt, hogy ultrahangról kiküldött az orvos és csak pénzért engedte volna. “Az intézményben csak így engedélyezett”. Bár nagyon kíváncsi voltam az első gyermekem első ultrahangjára, teljesen embertelen és kekec hozzáállásnak gondoltam, nem mentem be.

A következő UH-ra egy magánba mentünk, ott simán bent lehettem. Először hallottam a pici szívhangját, és akkor értettem meg milyen szarházi volt a személyzet, hogy ezt a csodát csak pénzért engedte.

Fogyatékosság (pl. asperger, atizmus) esetén be kell engedniük a kísérőt.

2023. júl. 29. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!