Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Megteheti egy magánklinika...

Megteheti egy magánklinika hogy az időpont lefoglalása után árat módosít a tájékoztatásom nélkül, és az előzőleg egyeztetett ár helyett a drágábbat számolja fel?

Figyelt kérdés

3 hete foglaltam időpontot egy magánorvosnál. Akkor 45 ezer forintról tájékoztattak, így foglaltam le. Tegnap este fél nyolc után (igen, este fél nyolc, nem elírás, én sem hittem a szememnek mikor csörgött) hív a recepciós hogy akkor holnap reggel megyek-e, illetve hogy egyeztettünk-e az árról. Mondtam hogy igen, tudom hogy 45 ezer forint. Erre közli velem hogy nemrég módosult az árlistájuk ezért holnap 70 ezer forinttal számoljak.

Ez mennyire legális? Az árlista változásáról semmilyen úton nem tájékoztattak, vagyis hát gondolom ez a "ja amúgy a holnapi 70 ezer lesz" telefonhívás volt részükről a tájékoztatás. De mi van ha nem vettem volna fel a telefont és így nem értesülök róla? Természetesen nem mentem el, b.sszák meg az időpontjukat meg az árváltozásukat, csak kíváncsi vagyok hogy ez legális-e.

2023. júl. 5. 10:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez a Medicover?
2023. júl. 5. 10:47
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Miért, írtatok szerződést? Nyilván nem. Gyomorforgató, de azt csinál az áraival, amit akar. Az meg hogy tájékoztat vagy sem, az ő korrektségétől függ. Ezek szerint, nem azok. Jól tetted, hogy otthagytad őket a fenébe.
2023. júl. 5. 10:52
 3/9 anonim ***** válasza:

Hogyan tájékoztattak??? A honlapon fent vannak az árak. A visszaigazolásban is benne van.

Szerintem nem Medicover, mert ott profibbak.

Egyébként én nem mennék el ilyen helyre.

2023. júl. 5. 10:52
 4/9 anonim ***** válasza:
2: persze emelhet bármikor. De nem visszamenőleg.
2023. júl. 5. 10:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem medicover, kisebb vidéki magánklinika. Egyébként Medicoverben is voltam már más jellegű problémával és ott foglalás után azonnal ki lehet előre fizetni netbankon keresztül, nincsenek ilyen rejtett lehúzások.
2023. júl. 5. 10:54
 6/9 anonim ***** válasza:

"Szerintem nem Medicover, mert ott profibbak."

. Nekem a Medicovernél végig azt mondták, hogy fedezi a biztosításom a vizsgálatot.

Hát, kiderült, hogy mégsem.

2023. júl. 5. 10:58
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
45-ről 70-re? Milyen vizsgálat volt ez. A pofátlanság netovábbja.
2023. júl. 5. 11:10
 8/9 A kérdező kommentje:
3: Csak szóban. Nincs fent árlista a holnapjukon, csak akkor mondják meg mennyi az annyi ha felhívod. Visszagondolva már itt gyanús kellett hogy legyen de mentségemre szóljon hogy több mint száz ötcsillagos értékelésük van googleben, ott meg nem lehet törölgetni a negatívakat ha jól tudom. Amúgy fogtömésen voltam náluk előzőleg és az teljesen átlagos maszek árban volt és nagyon meg voltam elégedve az orvossal. Most valami EMS fogkő eltávolítást akartak csinálni, már akkor is szabadkozott a nő hogy hát ez a drágább fajta de megéri mert a legmodernebb stb. de ahogy nézem máshol ez még a 40 ezret se éri el... Én meg voltam olyan hülye hogy bele is mentem 🤦‍♀️ Még jó hogy bepróbálkoztak így legalább semennyivel nem húztak le
2023. júl. 5. 11:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha email-ben nem lett megállapodás az árról, vagy nincs más írásos nyoma, akkor az aktuális ár az érvényes. Szemétség, de ez van, nem tudsz mit tenni ezzel. Nem tudom ez milyen vizsgálat, de anno nekem fogászat volt így, viszont rendes volt a doki, mert mondta, hogy az árak azóts megemelkedtek, de mivel volt előjegyzésem, ezért még az akkori árat vette figyelembe. Azt nem tudom jogilag jelent-e valamit, hogy mikor foglaltál időpontot, akkor azt az árat köteles-e figyelembe venni,vagy mindenképp amikor mész azt. Olyan helyre nem mennék ahol nincsen árlista kirakva, szerintem az kötelező.
2023. júl. 5. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!