Mellkorrekciós műtét tb alapon?
Sziasztok!
Nagyon szeretném megcsináltatni a melleimet, mert hatalmas a méretbeli különbség. Az egyik b-c a másik E-F kosárba illik.
2 éve mintha olvastam volna róla, hogy, ha minimum 30%-al nagyobb az eltérés, akkor van lehetőség tb alapon korrigálni, de most nem találok hasonló ingót. Kissebbítésre lenne szükség. Tini korom óta szenvedek miatta, melltartók nem jól funkcionálnak ekkora eltéréssel állandó a kényelmetlenség és esztétikailag is zavaró. Az önbizalmam meg kb a nullával egyenlő miatta. A kb 20 éve tartó problémám miatt a falra mászok...nem mindegy mit veszek fel, egy épkézláb fürdőruhát sem tudok megvenni és 30 évesen zoknival kitömni a melltartót is elég bizarr...
Van bárki, aki átment már egy ilyen mütéten esetleg tb alapon? Hol kezdjem a kutakodást, kihez forduljak?
Köszönöm, ha tudtok nekem némi infóval szolgálni.
“Az információs számon lehet érdeklődni, segítséget kérni.
Országos Egészségbiztosítási Pénztár, 1139 Budapest, Váci út 73/A, Telefon: +3613502001
Először is szükség van az „Egyedi méltányossági kérelem” nyomtatvány kitöltésére. Ha ez megvan, egy közfinanszírozott orvoshoz kell elmenned, (valószínűleg egyszerűbb, ha előbb a háziorvosodhoz mész és kérsz egy beutalót ahhoz az orvoshoz, aki a megfelelő igazolásokat fogja tudni odaadni. Azokat a kötelező mellékleteket, amiket a nyomtatvány 2. oldalán vannak felsorolva. (pl.a NEAK és a BNO kód) Komolyabb (pl. daganatos) betegségből adódóan nem kell indoklást írni a műtéti kérelemhez. Az ügyintéző akivel beszéltem azt javasolta, hogy legyen egy olvasható, de kézzel írott kérelem is, amit így kell megírnod, hogy ezek legyenek rajta: név, szül.hely és idő, lakcím, TAJ-szám, hogy MIT szeretnél és hogy MIÉRT szeretnéd. Mivel az OEP elsősorban az eü. problémákat finanszírozza szívesebben, ami az egészségedre és nem a lelkedre van hatással, így azt hangsúlyozd, ha valami fájdalmat, kellemetlenségeket okoz vagy a mindennapi életedet nehezíti meg, ne azt, hogy nem teszik vagy nincs önbizalmad emiatt. Ezután attól a NEAK-kal (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) szerződött intézménytől kell árajánlatot és orvosi dokumentációt kérned, ahol adottak a feltételek az általad igényelt műtéthez. Ebben is valószínűleg a háziorvosod fog tudni segíteni, hiszen ő tudhatja, hogy melyik kórház lesz alkalmas arra, hogy a te műtétedet elvégezzék.“
A neten találtam “mellkisebbítés, tb, asszimmetria” keresőszavakkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!