Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tb tarzozás kiegyenlítése?

Tb tarzozás kiegyenlítése?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan gondom van hogy jött a NAV-tól egy értesítés hogy június 18.áig 51200ft tartozásom van

(Hol bevoltam jelentve hol nem)

Én 20.án utaltam el 9600ft az aktuális hónapot nem is néztem ezt az üzenetet csak tegnap este.

Ma elutaltam az egészet amiről értesítést kaptam. Viszont a közleménybe most is és előző utalásnál is a TAJ kártya számom adtam meg. Saját számlámról ment az utalás. Tavaly is volt egy-egy alkalom mikor utaltam de ntudom már hogy akkor is a taj számot írtam-e be.

A kérdésem az lenne hogy betud így a Nav azonosítani tb szám alapján is?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

2023. jún. 27. 11:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem a NAV az adószámod alapján tud beazonosítani.

Azok akik pl csekken fizetik maguk után a TB-t, a NAV kiküldi az egész éves csekket (12 hónapra), és azt kell havonta fizetni. És ezen a csekken is szerepel az illető neve, lakcíme és az adószáma. TAJ szám nem kell!

Közben megtaláltam a neten a jogszabályt!

"Az egészségügyi szolgáltatási járulékot

• csekken,

• átutalással,

• az Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszeren (EFER-en) keresztül az EFER-hez

csatlakozott pénzforgalmi szolgáltató házibankfelületén átutalással, illetve

• POS-, VPOS-fizetéssel

lehet rendezni.

Átutaláskor a közlemény rovatban az adóazonosító jelet fel kell tüntetni!"

2023. jún. 27. 13:38
 2/2 anonim ***** válasza:
Beazonosítani nem tudnak számlaszám alapján, tehát ha nem utalták vissza az összeget, akkor le tudták könyvelni. De ügyfélkapun meg lehet nézni vagy megkérdezni is meg lehet.
2023. jún. 27. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!