Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Támogatnád az eutanáziát?

Támogatnád az eutanáziát?

Figyelt kérdés
2023. jún. 21. 08:17
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
37 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen!
2023. jún. 21. 08:18
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
Nagyon rossz a kerdes. Ez egy nagyon tag fogalom. Kulon kategoriakat kell csinalni. Ha valaki gyogyithatatlan, elviselhetetlenul szenved es maga keri, es ezt alaposan megvizsgaltak, hogy elszanta magat tenyleg, akkor igen.
2023. jún. 21. 10:15
 3/12 A kérdező kommentje:
Miért, milyen más eset van még? Ebben az esetben lehetséges csak mindenhol.
2023. jún. 21. 11:10
 4/12 anonim ***** válasza:
74%

2

"Nagyon rossz a kerdes. Ez egy nagyon tag fogalom. Kulon kategoriakat kell csinalni. "

Az eutanázia szó egyetlen dolgot jelent, és egyáltalán nem tág fogalom. Egyetlen jelentése van, a gyógyíthatatlan és/vagy végstádiumú betegeket többszörös vizsgálat után, a szenvedéseik csökkentése érdekében a halálba segíteni.

Minden más "halálba segítés" valójában gyilkosság, és semmi köze az eutanáziához.

Az, hogy az eutanáziának két fajtája van a passziv és az aktiv, az nem külön kategória és nem teszi tág fogalommá az eutanázia szót.

2023. jún. 25. 22:56
 5/12 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es, köszönöm a kiegészítést, pont ugyanígy gondolom.
2023. jún. 27. 17:27
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálatos módon Magyarországon teljesen megszokott dolog kérés-kérdezés nélkül alkalmazni a passziv eutanáziát. Pl nem cseréljük ki a pacemakert, ha a beteg 76 éves és merülőben van az elem benne ("sajnos a TB nem támogatja"). A rákos betegnek addig húzzuk-halasszuk a kezelést, amig áttétes nem lesz, és akkor meg már nem kezeljük, mert nincs értelme. Ha a betegnek hét - majdnem nyolc - hónapon keresztül hőemelkedése-láza van, akkor kiröhögjük és megvádoljuk azzal, hogy hipochonder, és lusta dolgozni, amikor kiderül, hogy gyógyítható lett volna, akkor meglátogatjuk a halálos ágyánál, és bájosan mosolyogva azt mondjuk, hogy bocs.

Mindhárom eset konkrétan az én családomban történt, apám, a húgom, és a sógornőm (öcsém felesége), mindannyian Budapesten éltek. Vidéken mégrosszabb a helyzet, nézzétek meg, hogy mennyi a várható élettartam Bp.-n, BAZ megyében, és mondjuk Zalában. Ezután nézd meg a német, osztrák vagy bármelyik EU-országban várható élettartamot.

Magyarországon sajnos túlságosan "aktiv" a "passziv" eutanázia.

Én támogatom az eutanáziát, de nem úgy, ahogy Magyarországon csinálják: kérdezés nélkül csak legyilkolnak.

2023. jún. 28. 05:38
 7/12 IlonaMolnárné ***** válasza:
Teljes mértékben!
2023. jún. 28. 05:56
 8/12 A kérdező kommentje:
6-os, ez nem eutanázia, hanem gondatlanság, hanyag kezelés. Ez nem ugyanaz. Az eutanázia lényege, hogy ott a beteg személy saját akaratából történik és a szenvedés csökkentése, lerövidítése érdekében, nem pedig azért, hogy méginkább szenvedést okozzanak neki.
2023. jún. 28. 09:43
 9/12 nizijozsef ***** válasza:
100%
Én támogatznám az eutanáziát. Az miatt, hogy ha valaki gyógyithatatlan beteg, azt látni a hozzátartozónak, hogy szerette hogyan épül le, ettől megkimélnék a családtagokat, a beteget meg a további szenvedéstől. A nagynéném aki felnevelt 2000-ben halt meg rákban. Sajnos az orvos istent játszott és eldöntötte hogy spórol az egészségügynek. Mivel Luxusnak és drágának itélte az MRi-t. A szemem láttára halt meg. 6 év után tudtam elengedni. Azóta gyógyszereket szedek, mert depressziós lettem a halála miatt.
2023. jún. 28. 17:47
 10/12 A kérdező kommentje:
9-es, sajnálom és köszönöm, hogy megosztottad. Én is hasonlókat éltem át, mikor édesapám rákos betegként hónapokig haldoklott és a szemünk láttára épült le. Nem hiszem, hogy az egészségügy mindent megtett a gyógyulásáért. De a szenvedéséhez képest a halál már megváltás volt.
2023. jún. 28. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!