Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy csökkentsem be a vérnyomá...

Hogy csökkentsem be a vérnyomásomat?

Figyelt kérdés

3 honapja voltam az üzemorvosnál alkalmassági vizsgálaton aki 203/136-os vérnyomásértéket mért amire azt mondta hogy magas, menjek el a háziorvosomhoz. Ideiglenesen 3 hónapra megadta az alkalmasságit, mondta hogy ezidő alatt állítsam be a nyomást a dokival.

Természetesen nem mentem el a háziorvosomhoz, viszont most hétfőn letelik a 3 hónapos alkalmasságim. Kérdés hogy mivel lehet levinni a vérnyomást olyan 150/100 körüli értékre hogy jó legyen? Csak arra az időre szeretném ameddig újra megméri a vérnyomást hogy lássa faszán levittem de egyébként nem érdekel hogy mennyi és biztos nem fogok gyógyszereket szedni napi szinten.

Azt mennyire nézik egyébként ha valaki nem megy vissza alkalmassági vizsgálatra de van neki érvényes de lejárt alkalmassági papírja?

2023. máj. 20. 21:22
1 2
 11/12 arpi1969 ***** válasza:
mindenesetre ha a harmadik emeletre kellett lépcsőn felmenni akkor attől ment fel annyira a vérnyomásod. Szóval egy félórával előbb indulj el és ücsörögj előtte félórát akkor nem lesz olyan őrült magas amit mér majd a műszer
2023. szept. 13. 10:42
 12/12 arpi1969 ***** válasza:

Sajnos nagyon sok olyan "vérnyomáscsökkentő" gyógyszert gyártanak amitől tiszta bolond lesz az ember, ugyanis a központi idegrendszeren keresztül hatnak.

Ilyenek a legújabb un. ACE-gátlók. Ezek a legkorszerűbb hatóanyagok csakhogy tiszta dilinyó lesz aki szedi.

A saját példámat elmesélem amikor ezt szedtem lementem az utcára és egyenruhás rendőrökhöz odamentem beszélgetni. ennyire megzavarja az embert.

Szóval teljesen igaza van a kérdezőnek hogy ösztönösen óvakodik a gyógyszerektől.

Egyébként 9 féle hatóanyag van forgalomban, például a kalcium blokkoló nem hat az idegrendszerre attól ne lesz "dilis" a delikvens, viszont az meg a potenciát csökkenti, szóval nem annyira egyszerű a helyzet mint az átlagember gondolná

2023. szept. 13. 10:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!