Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » E recept kiváltása hogy történik?

E recept kiváltása hogy történik?

Figyelt kérdés

Kislányom beteg lett. Férjemet kértem meg, hogy hívja felnaz orvost, mert ő van vele otthon. Az orvos mondta, hogy a gyógyszereket feltették felhőbe. Férjem nem kérdezett rá, mert azt hitte, hogy tudom miről van szó, de én még sosem váltottam ki így gyógyszert. Nem nagyon szokott beteg lenni a gyerek, ha igen, akkor is vény nélküli szereket veszek neki.

A TAJ kártyája kell hozzá gondolom, de személyi igazolványa nincs. A neten azt találtam, hogy az orvosnak kellett volna adnia valamilyen felíró szelvényt és arra adják ki. Na mi ilyet nem kaptunk.

2023. máj. 17. 13:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Hát akkor majd ha kérik,és nem lesz, akkor kifizeted a büntit.Kb 10 perc a kormányablakban elintézni,online tudsz időpontot kérni.Nem igazán értem,ha tudja valaki hogy kell, akkor miért nem csináltatja meg.Ha hirtelenondjuk utaznitok kell,vagy valahol megszállni, akkor mit csinálsz?
2023. máj. 17. 18:40
 12/17 A kérdező kommentje:

Meg lesz csináltatva. Ha majd oda jutok. De kormányablakba azért nem egyik napról másikra adnak időpontot. Ráadásul úgy tudom mindkét szülő kell hozzá. Ami szintén nevetséges. Kötelező, de azért adja rá áldását az apa is. Na, egyelőre most nem opció, hogy emiatt mindketten szabadnapot vegyünk ki.

Soha senkit nem hallottam még, hogy kérték tőle. Emellett mondjuk baromság is.

2023. máj. 17. 21:53
 13/17 anonim ***** válasza:
Pedig sok helyen kérik,én már másodszor írom le,hogy sima szállásfoglalásnál is.Igen 18 alatt kell mindkét szülő,hogy ne tudd engedély nélkül külföldre lopni pl a gyereket. De,egyik napról a másikra is van idöpont,most is tudsz akár holnapra is foglalni,ha nem foglaltak le még mindent,de a jövő hétre tuti,és vannak napok,mikor este 6-ig,8-ig nyitva van a kormányablak,nem kell hozzá szabadnapot kivenni.De igazából nekem mindegy.Fura,hogy ilyen problémások vagytok.Mindegy!Gondolom már sikerült kiváltani.
2023. máj. 17. 21:58
 14/17 A kérdező kommentje:

Igen, kiváltottuk.

Lehet, hogy most máról holnapra van időpont, de tavaly amikor a lakcímkártyám kellett megcsináltatni költözés miatt, akkor egy hét volt, mire szabad időpontot kaptam és ráadásul nem is a saját kerületünkben. Egyetlen szabad hely volt, úgyhogy a férjemnek megint másik napra kellett foglalni és nagyon kellemetlen volt, mert a lakás tulaját kétszer kellett ugrasztani. De lehet hogy személyinél gyorsabb, ezt nem tudom. Minden esetre nem bandukolok a gyerekkel kerületekkel arrébb egy ilyen baromságra.

Hotelbe mostanában nem megyünk. Sajnos nem a pénzes réteghez tartozunk, akik százezreket kicsengetnek szállodára.

2023. máj. 17. 22:41
 15/17 A kérdező kommentje:

Kíváncsiságból megnéztem. A legközelebbi foglalható időpont júlis 12. Aznap egyetlen időpont van 13:15-kor.

Másnap van 11-13:30 között.

Azért ez nagyon nem egyik napról a másikra. Közel két hónap.

2023. máj. 17. 22:47
 16/17 anonim ***** válasza:
Akkor foglald le,és így tudni fogod,hogy aznapra kell szabadnap,hogy elmenjetek intézkedni...így nem kell hirtelen ugrasztani senkit,nem ér váratlanul, hogy hopp menni kell a kormanyablakban.
2023. máj. 18. 06:09
 17/17 anonim ***** válasza:
Istenem!Másik kerületbe?Mi másik városba kell hogy menjünk,mégos meg volt csináltatva 1 hónapos korukban.Soha nem tudhatod,hogy kell-e szállodába menni.Nem csak a többszázezres wellness hotelbe kell,sima panzióba,vagy kempingbe is.De kell a bankszámlához,iskolai beíratkozáshoz,stb.És igen, akkor foglald le,és intézz addigra szabadnapot.Nem hiszem el amúgy,hogy a Budapesti összes kormányablak hónapokra ad időpontot,de ha igen, akkor még pláne időben kellene intézni Komolyan kérdezem,hogy akkor mit csinálsz,ha holnap szükség lesz a személyire,bármiért? Akkor honnan akasztasz le időpontot?Mivel hosszú évek óta kötelező, ezért ha azt mondják,hogy holnaptól csak azzal lehet kilépni a házból,belépni az óvodába,vagy bármi, akkor mi lesz?Nem reklamálhatnál,mert évek óta kötelező megcsináltatni.Nem igaz,hogy nincs ennyi időtök,ez csak kifogás a lustaságra.Na mindegy! Jobbulást a gyerkőcnek!
2023. máj. 18. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!