Tudnátok nekem gasztroenterológus orvost ajánlani ibs jellegű betegségre?
Viccen kívül pszichiátriára is érdemes lenne elnézned. Nekem ugyanilyen tüneteim voltak, teljesen azt hittem a beleimmel van a baj. Aztán diagnosztizáltak depresszióval, megkaptam a gyógyszert rá, és azóta kutya bajom.
Mindenkinél máshogyan jön ki a depresszió. Nem feltétlen kell szomorúnak lenni hozzá. Sokaknál emésztésben jelenik meg elsőnek.
Ha hirtelen, megmagyarázhatatlan okokból jöttek elő a tünetek, az simán lehet egy akut depresszió.
Akkor ne habozz, nyomás a pszichiátriára. Ne aggódj, ne foss, egyáltalán nem félelmetes.
A nap végén ezek is csak sima betegségek. Valószínűleg kevés szerotonint termel a szervezeted, az okozza a testi és mentális problémáid. Kapsz rá szelektív szerotonin visszavétel gátlót (SSRI, azaz egy antidepresszáns típus) és újra a régi leszel
Elhitetni nem fogok veled semmit. Én szerencsére a tényekről beszélek :)
Amikor elmentem, mondta a doki, hogy be van szűkülve a tudatom. Ezt marhára nem értettem mit jelent. Nos, másfél évvel később kijelenthetem, hogy valóban így volt.
Betegen nőttem fel, azt hittem az a normális. De valahogy éreztem, hogy valami nem oké. Így végeztem el az egyetemet is, így kezdtem el dolgozni.
Hála az összes orvosnak, kémikusnak, kutatónak, hogy léteznek pszichiátriai gyógyszerek. Elképesztő, hogy mennyi mindenből maradtam ki.
Szóval de, ennyire egyszerű :) Be kell flangálni a dokihoz, elpanaszolni mi a bajod a lehető legnagyobb részletességgel, aztán ő meg ad egy outputot rá.
De, a mentális betegségre a megoldás a gyógyszer. Ezek még nem gyógyítható betegségek, ugyanúgy mint a cukorbetegség, vérnyomás, parkinson kór, stb. Attól, hogy ezek laikus szemével nem látható betegségek, nem jelenti azt, hogy ezek nem valósak.
A szakorvosok nem inkompetensek. Mire diagnózist állíthat fel egy pszichiáter, addigra minimum 10 évet tanult, szakvizsgázott.
Valószínűleg azért mennek el dollármilliárdok kutatásokra, mert nem létező dolgokra fejlesztenek jobb és jobb gyógyszereket…
Ezek mindig is léteztek, csak míg régen meglincselték, elégették vagy elzárták ezeket a betegeket, addigra ma már effektíven tudják kezelni ezeket a betegségeket.
Az agy is egy szerv, az is meg tud betegedni.
Lehet pszihológiai is, de az látszik azon is hogy stressz helyzetben erősödik-e a tünet. Antibiotikumos kezelés utan gyakran felborul a mikrobiom egyensúly s erre autoimmum gyulladással reagál a szervezet. Dr Schwab Richárd aki nagy szakértője ennek.
Amivel segíthetsz ha ez van. Kivizsgálás terén széklet mikrobiom .Low Foodmap étrend (javaslom az angolt mert ott írja miből mennyit javasolt enni). Probiotikumokkal óvatosan, S.Boulardi-hoz viszont bátran nyúlhatsz mert segít szinte azonnal (főként hasmenésen). Útifűmag örült (pszillum) vízzel inni napi 1 max 2 kanál. Enni többször kisebb mennyiséget, és inni ne igyál evéskor csak utána 2h val, és akkor se nagy adagokban. Persze a napi 2-3l idd meg, csak ne oszd fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!