Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tudnátok nekem gasztroenteroló...

Tudnátok nekem gasztroenterológus orvost ajánlani ibs jellegű betegségre?

Figyelt kérdés
Magán gasztroenterológust keresek mert ibs szerű tünetek(székelési inger, puffadás, szélgörcs, depresszió diszkomfort érzés a gyomorban stb) az utóbbi 12 hétben gyakorlatilag tönkretették az életem. Orvosi útmutatásta van szükségem, nyilván a magyar közegészségügytől ezt nem kapom meg ezért fordulnék magánrendekéshez. Kit tudnátok ajánlani a tapasztalataitok alapján? Budapesten lakok a 18. kerületben. Nem lenne hátrány ha a közelben lenne de persze az orvos szakértelme és hozzáállása lenne a legfontosabb. Illetve szeretném hogy minél hamarabb fogadjon és pozitív irányba mozduljanak a dolgok mert már nagyon el vagyok keseredve.

2023. ápr. 23. 10:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Viccen kívül pszichiátriára is érdemes lenne elnézned. Nekem ugyanilyen tüneteim voltak, teljesen azt hittem a beleimmel van a baj. Aztán diagnosztizáltak depresszióval, megkaptam a gyógyszert rá, és azóta kutya bajom.

Mindenkinél máshogyan jön ki a depresszió. Nem feltétlen kell szomorúnak lenni hozzá. Sokaknál emésztésben jelenik meg elsőnek.

Ha hirtelen, megmagyarázhatatlan okokból jöttek elő a tünetek, az simán lehet egy akut depresszió.

2023. ápr. 23. 10:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, én is megfigyeltem hogy kéz a kézben járnak ezek a problémák, amúgy saját bevallásom szerint is depressziós vagyok és ha visszagondolok hamarabb jelentkeztek a mentális tünetek a fizikai tüneteknél. Aztán a fizikai jelek megjelenésével tovább erősödött a lehangoltság.
2023. ápr. 23. 11:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ne habozz, nyomás a pszichiátriára. Ne aggódj, ne foss, egyáltalán nem félelmetes.

A nap végén ezek is csak sima betegségek. Valószínűleg kevés szerotonint termel a szervezeted, az okozza a testi és mentális problémáid. Kapsz rá szelektív szerotonin visszavétel gátlót (SSRI, azaz egy antidepresszáns típus) és újra a régi leszel

2023. ápr. 23. 16:23
 4/9 A kérdező kommentje:
Jaj istenem bárcsak ilyen egyszerű lenne:'D kicsit szkeptikus vagyok..bár ez egy depressziós embertől nem meglepő:'D már mindent kipróbáltam..normaflór, probiotikumok, görcsoldó gyógyszer, cotifibra, iberogast, kollagén, omega 3 Mezym, gluténmentes étrend, voltam étel allergia vizsgálaton is..borzasztó ez az egész.
2023. ápr. 23. 19:14
 5/9 anonim ***** válasza:

Elhitetni nem fogok veled semmit. Én szerencsére a tényekről beszélek :)

Amikor elmentem, mondta a doki, hogy be van szűkülve a tudatom. Ezt marhára nem értettem mit jelent. Nos, másfél évvel később kijelenthetem, hogy valóban így volt.

Betegen nőttem fel, azt hittem az a normális. De valahogy éreztem, hogy valami nem oké. Így végeztem el az egyetemet is, így kezdtem el dolgozni.

Hála az összes orvosnak, kémikusnak, kutatónak, hogy léteznek pszichiátriai gyógyszerek. Elképesztő, hogy mennyi mindenből maradtam ki.

Szóval de, ennyire egyszerű :) Be kell flangálni a dokihoz, elpanaszolni mi a bajod a lehető legnagyobb részletességgel, aztán ő meg ad egy outputot rá.

2023. ápr. 23. 19:56
 6/9 anonim válasza:
62%
Én meg azt mondom, hogy csak az inkompetensek jolly jokere a "menj a pszichiátriára" kártya. Azok a tudatmódosító szarok semmire nem jelentenek megoldást. Illetve de: a megbélyegzésedre tökéletes választás a pszichiátria. Közben ki tudja milyen betegség növekszik benned míg egy nap beüt a sz.r és közlik, hogy x hónap és ennyi volt. Köszönhetően a sok inkompetens, bolondnak tituláló szakorvosnak.
2023. jún. 21. 00:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

De, a mentális betegségre a megoldás a gyógyszer. Ezek még nem gyógyítható betegségek, ugyanúgy mint a cukorbetegség, vérnyomás, parkinson kór, stb. Attól, hogy ezek laikus szemével nem látható betegségek, nem jelenti azt, hogy ezek nem valósak.

A szakorvosok nem inkompetensek. Mire diagnózist állíthat fel egy pszichiáter, addigra minimum 10 évet tanult, szakvizsgázott.

Valószínűleg azért mennek el dollármilliárdok kutatásokra, mert nem létező dolgokra fejlesztenek jobb és jobb gyógyszereket…

Ezek mindig is léteztek, csak míg régen meglincselték, elégették vagy elzárták ezeket a betegeket, addigra ma már effektíven tudják kezelni ezeket a betegségeket.

Az agy is egy szerv, az is meg tud betegedni.

2023. jún. 21. 08:59
 8/9 anonim válasza:
100%
Engem pszichológushoz küldtek, mert nem találtak semmit. Ez azért elég távol áll az igazságtól, inkább feladták a keresést. Magamtól kellett interneten, angolul utána kutatnom hogy mi lehet a bajom. 1 évig voltam beteg. A bilirubin szintem magas volt. Az egyik szemem sárga és mindkettő piros volt. Az epém környékén néha fájt, illetve a hátamnál jobb fennt is. Hánytam, sárga volt a székletem és olykor hasmenésem is volt. Sokat böfögtem, voltak nagyon rossz rohamaim amikor remegtem és fáztam. Csak az segített ha tömérdeknyi vizet megittam és böfögtem. Ezeknél a rohamoknál volt a hányás is. Mint kiderült, nem működik rendesen az epém. Az orvosom fiatal volt, nem volt elég tapasztalata. Az igazság az, hogy a legjobb orvosaink már külföldön vannak. S akik még jók lehetnek, Budapesten vannak. Vidéken, nem igazán találni jó orvosokat, akikben meglehet bízni. Fehérváron, engem többször elhajtottak a sürgősségiről, hogy nem tudnak velem mit kezdeni, ez van. Nem dolgoztam, pocsékul voltam, leginkább feküdtem. Nem kezdtek velem semmit. Nagyon sajnálom, hogy haza jöttem Angliából, mert ott sokkal jobb az egészségügy és több mint valószínű, hogy előbb megtalálták volna a problémámat.
2023. jún. 30. 10:49
 9/9 Zoll88 válasza:
100%

Lehet pszihológiai is, de az látszik azon is hogy stressz helyzetben erősödik-e a tünet. Antibiotikumos kezelés utan gyakran felborul a mikrobiom egyensúly s erre autoimmum gyulladással reagál a szervezet. Dr Schwab Richárd aki nagy szakértője ennek.

Amivel segíthetsz ha ez van. Kivizsgálás terén széklet mikrobiom .Low Foodmap étrend (javaslom az angolt mert ott írja miből mennyit javasolt enni). Probiotikumokkal óvatosan, S.Boulardi-hoz viszont bátran nyúlhatsz mert segít szinte azonnal (főként hasmenésen). Útifűmag örült (pszillum) vízzel inni napi 1 max 2 kanál. Enni többször kisebb mennyiséget, és inni ne igyál evéskor csak utána 2h val, és akkor se nagy adagokban. Persze a napi 2-3l idd meg, csak ne oszd fel.

2023. aug. 30. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!