Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyi idő amíg a Tb-m beér a...

Mennyi idő amíg a Tb-m beér a navhoz?

Figyelt kérdés

Egy idegig nem tudtam fizetni a tb-m de most ez év márciusában elkezdtem ismért fizetni. (Januárban előre kiküldték a 12db csekket)

Kérdésem az lenne hogy mennyi idő amíg a háziorvos/fogorvosnál nem fekete lesz a nevem a rendszerben?! Március 13.án fizettem be a márciusit és rá 2 hétre telefonáltam az orvosnak hogy időpontot kérjek és szólt hogy nincs tb fizetve. Bezavarhat az hogy előtte én nem fizettem egy ideig??? De most ezt az évit elkezdtem akkor nem értem. Köszönöm előre is az értelmes válaszokat.

2023. ápr. 20. 23:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy most fizeted az előző évi nem tűnik el. Azt is be kell fizetned.
2023. ápr. 20. 23:25
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha teljesen megszűnt a TAJ szám, akkor hiába kezdted el most havonta fizetni, semmi nem fog változni, azon kívűl, hogy a tartozás mértéke, nem fog növekedni, csak stagnál. A teljes tartozás kifizetése esetén fog újra “aktív” lenni a TB-d, NAV-nál érdeklődj, hogy ez mennyi. Ha befizetted az egészet, ott is lehet egy-két hét feldolgozási idő, de utána működni fog.

Ezeket tapasztalatból írtam, mert én is voltam hasonló helyzetben, és nekem sem volt egyértelmű.

2023. ápr. 20. 23:29
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Bemész a NAV-hoz, elmondod mi van.Kiszámolja az elmaradt összeget amit vagy befizetsz vagy kapsz rá 6 hónap részletfizetést.

Amikor aláírtad a papírt, utána 2 nap múlva mehetsz dokihoz.

Tehát fizetned sem kell hirtelen semmit és mehetsz orvoshoz, ha sürgős.Csak menj be 10 perc alatt elrendezik.

2023. ápr. 21. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!