Elutasíthat azért az üzemorvosi vizsgálaton az üzemorvos, mert magas lesz a vérnyomásom érdemes előtte vérnyomáscsökkentőt bevennem?
Nem fog elutasítani, tehát nem fog alkalmatlannak nyilvánítani.
Nálam is ez volt, elmondtam őszintén az üzemorvosnak, hogy ebben a helyzetben izgulok, magas is lett a pulzusom.
Ne szedj orvosi indikáció nélkül semmit, ráadásul ezek a gyógyszerek nem biztos, hogy pár alkalom után hatnak is. Ha van vérnyomásmérőd, mérd, látja, hogy foglalkozol vele, írd az eredményeket, vidd neki, mutasd meg. Látja, hogy foglalkozol a dologgal. Legrosszabb esetben elküld szakorvosi vizsgálatra a saját érdekedben.
6.
És 50 év alatt egyiknek sem jutott eszébe, hogy javasolja a döntéshozóknak, hogy teljesen felesleges? Ők 1 körrel mégis közelebb vannak ehhez a körhöz, mint azok, akiket vizsgálnak.
7, mit kellene jelenteniük? Hogy szeretnének egy A/1 szűrőlapot az irodai munkásoknak, egy A/2-t a bányai munkásoknak,...egy A/28-at a buszsofőröknek?
A/1-nek nem mérnek vérnyomást, mert ő az irodában dolgozva akár agyvérzést is kaphat; a taxisnak mérnek, mert ő vezetés közben ne kapjon inkább agyvérzést?
5 perc az egész. És beletartozik az alapvető orvosi vizsgálatok körébe. Szűrővizsgálatként is funkcionál.
Én is irodai munkára mentem, mégis végigmérte a gerincemet, megtapogatta a lábaimat és a kezembe nyomta a pisis poharat.
8.
Az irodai munkások részére eleve nem kellene üzemorvosi vizsgálat. Te magad sem tudnád megindokolni, hogy minek van. Semmi speciálisat nem csinálnak.
És bármilyen meglepő számodra, különböző munkakörök számára már jelenleg is eltérő vizsgálat van, még egy munkahelyen belül is van 3-4 csoport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!