Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Sella MRIn mi fog történni?

Sella MRIn mi fog történni?

Figyelt kérdés
Menni fogok jövő héten ilyen vizsgálatra, mekkora injekciót fogok kapni?
2023. ápr. 4. 15:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nagyon izgulok basszus.
2023. ápr. 5. 15:26
 12/20 anonim ***** válasza:
Mitől? Most írtuk le többen is, hogy nem fog fájni. Minden rendben lesz. :) nyugiii
2023. ápr. 5. 15:31
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem a fájdalomtól félek. Egyszerűen a gondolat hogy beszúrnak oda egy tűt arra a könyökhajlatra, és belőnek.
2023. ápr. 5. 16:04
 14/20 anonim ***** válasza:

Pár másodperc az egész. Egyszerűen el kell fordulni, gondolni valami szépre és gyorsan túllenni rajta. Mást nem igazán tudsz.

Nekem meg maga az MR vizsgálat volt nehéz, mert pánikbeteg vagyok. De olyan sokat vártam az időpontra és olyan fájdalmaim voltak, hogy örültem, hogy bejutottam. Igyekeztem nem rosszul lenni, nehogy újra heteket kelljen várakoznom.

Gondolj arra milyen szerencsés vagy, hogy sorra kerültél és egy lépéssel közelebb vagy ahhoz, hogy megoldódjon a problémád. És ehhez csak egy kis szurit kell elviselni.

2023. ápr. 5. 16:10
 15/20 anonim ***** válasza:

6-os vagyok, prolactinóma kérdéssel nem fogod megúszni a kontrasztanyagot, mert anélkül nem sokkal jobb a kimutatás esélye, mintha most tippelnél egyet.

Annyit tudok még tanácsolni, hogy kérdezd meg a vizsgálóhelyet, hogy hogy készülj, kell-e éhgyomorra menni/kell-e vesefunkciós laboreredményt vinni.

Alapból egyik sem kell ma már (vesefunkció bizonyos esetekben kellhet azért), de van ahol még régi berögződés mindenkitől kérni.

Alapvetően az lenne a jó, ha ugyan nem éhgyomorra, de nem is tele gyomorral mennél, legalább 2 óra teljen el a legutóbbi étkezés óta, ha 3 fogásos ebédet ettél akkor több. Inni viszont nyugodtan igyál (nyilván nem alkohol, meg nem szénsavas - tea, víz, gyümölcslé jöhet), mert úgy könnyebb vénát találni,ha nem vagy kiszáradva. Ha megéheznél, mert sokat kell várni, csoki/szőlőcukor lehet nálad.

A vesefunkciós labort meg azért érdemes megkérdezni, nehogy ezért elküldjenek haza.

2023. ápr. 5. 21:24
 16/20 anonim ***** válasza:
A hangja viszont baromi idegesítő. Rakjál be füldugót.
2023. ápr. 5. 22:16
 17/20 A kérdező kommentje:

Szóltak volna ha kéne labor szerintem.

Mintha azt olvastam volna, hogy nem lehet fém vagy hasonló nálam. Elektronikus eszközt gondolom nem tehetek a fülembe hogy zenét hallgassak

2023. ápr. 5. 22:33
 18/20 anonim ***** válasza:
Vesefunkció biztos kell, mert anélkül nem szabad kontrasztanyagot beadni.
2023. ápr. 5. 23:04
 19/20 anonim ***** válasza:

18-as: légyszi hivatalos forrást adj erre, mert az európai guideline szerint rutinból nem kell (kontrasztanyagtól függ igazából az ajánlás szerint + bizonyos betegségek esetén nyilván kell, de Magyarországon a legtöbb MR Dotarem/Clariscant/Gadovist-et használ jelenleg, ami mind low risk). Tudom, hogy több állami/magán kér (és joga is van kérni, de nem tudok olyan szabályozásról, hogy kötelező kérnie minden esetben, szóval ne a honlapjukról másolj be valamit, mert azt tudom, de ha van valami magyar szabályozás erre azt tényleg szívesen venném (nem kötözködni akarok én anno tényleg nem találtam ilyet MR-re).

[link]

2023. ápr. 5. 23:37
 20/20 A kérdező kommentje:
Jó fos volt, egész karomnak hideg volt. Ennyi. Nagyon sok képet csináltak. Fogalmam sincs, hogy van e tumor lol. Ha ide feltöltök egy képet ti nem tudjátok megmondani :D?
2023. ápr. 6. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!