Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért kell a magánorvosnak...

Miért kell a magánorvosnak felírni mindent eeszt-be?

Figyelt kérdés
Most szembesültem ezzel, hogy már magánban is kérik a taj kártyát, emiatt. De mi köze van az állami rendszernek ahhoz, hogy én magánban mit csináltatok? Nem elég, hogy a semmire fizetem a tb-t, hisz gyerekkorom óta nem voltam állami rendszerben orvosnál, kizárólag magánban járok, mert ott nem hónapokra adnak időpontot, és emberként bánnak velem. Duplán fizetek az orvosért, és még jelentenek is rólam. Miért?
2023. ápr. 4. 13:47
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
24%

Nem olvastam végig a kommenteket, 17.nél tartottam amikor felkaptam a vizet.

1, az csak neked lesz jó ha olcsóbban fogod kapni a gyógyszert, manapság mindenre azt írnak.

2, ha baleseted lesz, elb*sz az autó, összeszednek és állami kórházba visznek. Ha az eeszt-ben nincs benne a kórtörténeted, baszhatják mert egy eszméletlen embertől k*rvára nem tudják megkérdezni, hogy milyen gyógyszert szedsz, milyen betegségeid vannak, kik a közeli hozzátartozóid.

3, ez nem PONT rád lett kitalálva, sajnálom, de ezek az előnyei ha viszel tb-t. Ha nem tetszik, hagyd a rákba a tbt, adj be egy nyilatkozatot hogy nem kell ez a szolgáltatás és fizess mindenért többet.

2023. ápr. 7. 18:35
 32/53 anonim ***** válasza:
54%

31

Ne kapd fel a vizet.

1. Nem kell mindenre gyógyszer.

2. eeszt előtt is megoldották valahogy az orvosok.

3. Nincs arról szó, hogy nem akarnék tb-t fizetni, mert vonnak, nem is keveset. Az én problémám az, hogy magánrendeléaen miért kell beleírni az eeszt-be. Teljesen független az államitól.

2023. ápr. 7. 21:49
 33/53 anonim ***** válasza:
19%

Ne haragudj, de miattad nem fog senki sem hátrányba kerülni mert lázadni akarsz. Húzz ki külföldre ha nem tetszik. Az orvosok az állásukkal játszanak ha a te kényed kedved szerint járnak el. Ne legyen már ennyire k*rva nehéz bevinni a k*rva tbdet ember.

Megérdemelnéd hogy valami szar legyen veled és félrekezeljenek a hiányzó kórtörténet miatt, akkor talán rájönnél miért van ez.

Én személy szerint úgy elhajtanálak a kórház/rendelő területéről ha még ott is elkezdenél lázadni, hogy a hajad érné a földet. Nem minden csak rólad szól barátom. Nem kell fosni a kormánytól, hogy megfigyelnek, hidd el, szarnak arra a tyúkszaros életedre.

2023. ápr. 7. 22:26
 34/53 anonim ***** válasza:
0%

Az mellesleg k*rvára nem érdekelt senkit hogy TE ki tudod fizetni az ellátásokat, más nem! Ez nekik kedvez.

Tudod, élnek mások is ezen a k*rva Földön, nem körülötted forog a világ

2023. ápr. 7. 22:29
 35/53 anonim ***** válasza:
64%

33,34

A "ki tudom fizetni az ellátásomat" hozzászóló nem én voltam.

Nincs a tb-vel és tb kártyával semmi baj.

A bajom - nekem - továbbra is azzal van, hogy magánrendelésen miért kötelező beírni mindent az eeszt-be. Ismétlem; nem államiban, hanem magánban!

Ez sérti az adataim biztonságát és az adatjogi önrendelkezésemet. És valóban; engem ne listázzanak, ne vezessenek nyilvántartást a különösen érzékenynek számító eü adataimról. Én egy senki vagyok, de van az a politikai, gazdasági pozíció, ahol egy-egy ilyen adattal tönkre lehet tenni valakit. Mondjuk ők lehet, hogy külföldre járnak, vagy valami tuti helyre, ahol nem foglalkoznak az eeszt-vel.

Szóval a magánellátásban jó lenne, ha újra opcionális lenne, mint pár évvel ezelőttig.

2023. ápr. 7. 22:53
 36/53 anonim ***** válasza:
19%

El lett pofázva

Nekik ez kötelező! Ha elb*sz az autó, benne lesz a kórtörténetedbe, hogy milyen betegségeid vannak, miket szedsz és kik a hozzátartozók.

Ha baleseted lesz, nem magánba visznek. Ne álmodozz

2023. ápr. 9. 19:29
 37/53 anonim ***** válasza:
0%
Ennyire ne foss a kórmánytól, nem a Stranger Thingsben élsz barát :D
2023. ápr. 9. 19:30
 38/53 anonim ***** válasza:
64%

36

"El lett pofázva"

Igen, és Te mégsem akarod megérteni a lényeget:

Nem az állami ellátásról beszélek (ahova majd visz a mentő), hanem arról, hogy a magán ellátás miért kerül be az állami rendszerbe?

Ha neadjisten urológushoz kellene menem, ami önmagában is elég gáz, miért kell az eeszt-ben ott virítania mindörökre, hogy átestem ezen a gyalázaton? Miért kell látnia a rendszer utolsó asszisztensének is?? Arról már nem is szólok, hogy egy esetleges életmentésben nyilván semmit sem befolyásolna a dolog.

2023. ápr. 9. 20:18
 39/53 anonim ***** válasza:
37%

Utolsó: Miért gondolod, hogy az utolsó asszisztens azt fogja nézegetni, hogy te jártál-e urológusnál és miért?

Szerinted ki nem szarja le?

2023. ápr. 9. 20:25
 40/53 anonim ***** válasza:
100%

39

Amikor ott vagy, és a "papírmunkát" intézi, akaratlanul is láthatja. Plusz, ha a lehetőség megvan, engem már az is zavar. Nem vagyunk egyformák; nekem nagyon fontos a személyes adatvédelem és mindenféle magánszféra védelme.

2023. ápr. 9. 20:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!