Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért kell a magánorvosnak...

Miért kell a magánorvosnak felírni mindent eeszt-be?

Figyelt kérdés
Most szembesültem ezzel, hogy már magánban is kérik a taj kártyát, emiatt. De mi köze van az állami rendszernek ahhoz, hogy én magánban mit csináltatok? Nem elég, hogy a semmire fizetem a tb-t, hisz gyerekkorom óta nem voltam állami rendszerben orvosnál, kizárólag magánban járok, mert ott nem hónapokra adnak időpontot, és emberként bánnak velem. Duplán fizetek az orvosért, és még jelentenek is rólam. Miért?
2023. ápr. 4. 13:47
1 2 3 4 5 6
 21/53 A kérdező kommentje:
Van róla fogalmam, hogy mennyibe kerül. ki is tudom magamnak fizetni, de mint írtam, saját részre külön biztosítást is fizetek. Nem értem, miért írod állandóan ezt az ellátást, hiszen az megszűnt gyakorlatilag. Mire állami rendszerben egy igazán beteg orvoshoz kerül, addigra meghal.
2023. ápr. 4. 16:31
 22/53 anonim ***** válasza:
32%

Igen? Ki tudod fizetni?

Van zsebből 10 misid, ha elüt egy autó?

Esetleg 15 misid egy kemóra, miközben dolgozni sem tudsz a tumorodtól?

A kérdésedre meg válaszoltam: azért kell feltölteni, mert kötelező.

Egyébként meg baromi hasznos, hogy az orvos meg tudja nézni az előzményeket, mert

1) A betegek 70%-ának fogalma sincs arról, hogy milyen betegségei vannak, milyen kezeléseket kapott, a gyógyszereit sem tudja felsorolni.

2) Nem küldesz el feleslegesen olyan vizsgálatokra valakit, amin épp egy hete volt csak azért, mert a kedves beteg elfelejtette megemlíteni

Ha egészségügyben dolgoznál, akkor értenéd, hogy miért is jó, ha vissza tudod nézni a beteg előzményeit. Elég sokszor szükség van rá.

2023. ápr. 4. 16:35
 23/53 A kérdező kommentje:
Igen, van ennyi pénzem és ki tudnám fizetni. A családban van egy tüdőrákos, az összes vizsgálatot magánban csináltattuk meg neki, pet ct-re 3 hónapra kapott időpontot, magánban 3 nap múlva mehetett. 200 ezer ft volt. Így van esélye, hogy túlélheti, ha ezeket mind kivárta volna, nem ért volna a végére, tuti meghalt volna közben. Akkor miről beszélünk?!
2023. ápr. 4. 16:45
 24/53 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de nem mindenki komplett hülye, ahogy azt te gondolod. Én még azt is tudom, mi a férjem vércsoportja, milyen gyógyszerallergiája van, milyen oltásokat kapott életében, nemhogy a sajátomat...
2023. ápr. 4. 16:46
 25/53 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, van ennyi pénzem és ki tudnám fizetni."

Ez jó hír. Viszont a magyar emberek többségének annyi megtakarított pénze sincs, hogy egy új mosógépet vegyen, ha elromlik.

És oké, pet CT-t kifizetted 200 ezerért. A műtét mondjuk 3 millió, egy adag kemoterápiás cucc több százezer forint (egy adag!!!, és nyilván enm egy adag kell belőle). Azért megnézném kinek van pénze egy onkológiai kezelésre kompletten 10 misit elkölteni. Itt nagyon nem csak a 200 ezres pet CT-ről van szó.

"Nem mindenki komplett hülye, ahogy azt te gondolod".

7 éve egészségügyben dolgozom, pontosan tudom, hogy milyen a beteganyag. És lehet, hogy te vagy az üdítő kivétel, de te képviseled az 1%-ot.

A betegek 90%-a azt sem tudja felsorolni (de még csak fel sem írja, ha már megjegyezni nem bírja), hogy milyen gyógyszereket szed.

Fogalmuk sincs mi történt velük, leleteket elhagyják, vagy csak nem hozzák el, mert "nem gondoltam, hogy fontos".

Nagyon sajnálom, hogy nem lehet valami nyílt napot tartani egy szakrendelőben, hogy megnézd, hogy mi is a színvonal.

2023. ápr. 4. 16:59
 26/53 anonim ***** válasza:
Azt azért tudd, hogy van a biztosító tarsolyában trükközés az ilyen egészségfinanszírozó biztosításoknál, erről most hagy ne beszéljek, ergo ez nem úgy van, hogy csak fizeted és megkapsz mindent, ez egy ideig van csak, amíg neki megéri és eleve 1 évre lehet kötni, utána megújítás van.
2023. ápr. 4. 18:12
 27/53 anonim ***** válasza:
22%

20-22

Értem, hogy Te az orvos szemszögéből nézed a dolgokat, de az azért mégsem oké, hogy érzékeny eü anyagokat, leleteket, stb. tárolnak az emberről annak esetleg akarata ellenére. Engem ez bosszant nagyon. Mondjuk nem járok orvoshoz (többek között pont ezért sem) így annyira nem érint, de ha valami baj lenne, nagyon zavarna.

Mert pl. mi köze a körzeti orvosomnak ahhoz, hogy az ország másik végében milyen magánrendelésen jártam és milyen eredménnyel.

2023. ápr. 4. 18:28
 28/53 anonim ***** válasza:
#27:ezeket az adatokat az engedélyeddel tárolják és az első regisztrációnál ez le van írva.
2023. ápr. 4. 19:02
 29/53 anonim ***** válasza:
35%

27.: Ha annyira akarod, tudod állítani, hogy mit lássanak és mit ne.

De amúgy nem tudom miért gondolja mindenki azt, hogy a háziorvosa szabadidejében azt turkálja, hogy ki milyen magánrendelésen járt.

Most komolyan, szerinted érdekli?

A betegellátáskor használom azokat az infókat, amikre szükségem van a diagnózishoz meg a kezeléshez. És igen, baromi hasznos, ha nem tudom nézni, mert a betegek nem tudják, nem hozzák el, vagy ami a legrosszabb, simán hazudnak.

2023. ápr. 4. 21:00
 30/53 anonim ***** válasza:
54%

28

"ezeket az adatokat az engedélyeddel tárolják és az első regisztrációnál ez le van írva."

Az engedélyemmel??? Hiszen nincs is más választásom...!

29

Tudom, hogy le lehet ezt-azt tiltani, de attól még a rendszerben benne van!

Nem gondolom, hogy a szabad idejében ezzel foglalkozna. Éppen elég, ha egy rendelésen látja - no meg az asszisztens is, ami még rosszabb...

Lehet olyan, amit nem akarsz mások orrára kötni. A háziorvoséra sem. Nekem ezzel vannak fenntartásaim.

Mondom ezt úgy, hogy évtizedek óta nem voltam háziorvosnál (máshol sem), nem is ismerem, de ha valami bajom lenne ez lenne a legnagyobb visszatartó erő, hogy menjek.

2023. ápr. 5. 10:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!