Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért kell a magánorvosnak...

Miért kell a magánorvosnak felírni mindent eeszt-be?

Figyelt kérdés
Most szembesültem ezzel, hogy már magánban is kérik a taj kártyát, emiatt. De mi köze van az állami rendszernek ahhoz, hogy én magánban mit csináltatok? Nem elég, hogy a semmire fizetem a tb-t, hisz gyerekkorom óta nem voltam állami rendszerben orvosnál, kizárólag magánban járok, mert ott nem hónapokra adnak időpontot, és emberként bánnak velem. Duplán fizetek az orvosért, és még jelentenek is rólam. Miért?
2023. ápr. 4. 13:47
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
65%
Mikor a dokit megkérdezted, mit mondott?
2023. ápr. 4. 14:36
 12/53 anonim ***** válasza:
A TAJ kártya a receptfelírás miatt is kell. Anélkül teljes árat kell fizetni a gyógyszerekeért.
2023. ápr. 4. 14:44
 13/53 anonim ***** válasza:
Most azt mondod nincs, nem adod meg, akkor mit tud csinálni? Amúgy előbb-utóbb minden hozzárendelődil a TAJ-odhoz, van más azonosítási rendszer is. Első regisztrációnál kitöltetnek veled egy űrlapot, abban adataidat meg kell adni, le van írva ott, hogy a TAJ miért kell és ezt, ha nem adod meg, akkor mi a hátránya.
2023. ápr. 4. 14:51
 14/53 anonim ***** válasza:
57%

"ezért vagyok felháborodva, hogy bezzeg vonják tőlem a tb-t"

Mindenkitől vonják...

Az orvosknak, meg a mentősöknek akkor is kell fizetés ha éppen nincs kit megmenteni, vagy nincs mivel...

2023. ápr. 4. 14:55
 15/53 anonim ***** válasza:
55%

Mellesleg a gyereked életét akkor is megmentik ahogy bárkiét (ha tudják), ha nincs tajszáma a szülőknek se, vagy nem érvényes...

Az "alapszolgáltatás", miatt fizettetik mindenkivel a tb-t.

Nyugaton nincs TB, de ha nem érvényes a biztosításod, és elütne egy kocsi aztán tolószékbe kerülsz kapsz vagy 50.000 dolláros számlát a kórháztól, hogy összekanalaztak az út széléről, és nem egy dobozba raktak helyette... Na itt ilyen nincs.

2023. ápr. 4. 14:58
 16/53 anonim ***** válasza:
57%
Nálunk viszont kiszámlázzák utólag, ha nincs érvényes TAJ, vagy egyáltalán nincs biztosítása,csak szorosan az életmentés van benne, vagy az életet veszélyeztető állapot.
2023. ápr. 4. 15:02
 17/53 A kérdező kommentje:

De én nem iratok fel gyógyszert, nem szedek semmit, és nem vagyok beteg!

14-es te aztán nem érted a lényeget. Tudom, hogy mindenkitől vonják. Az egész rendszerrel nem értek, egy trógerség! Így is fizetek magamnak saját plusz biztosítást, plusz ha bármikor orvoshoz megyek azt is. Nem értem, miért kötelező olyan valamit fizetni, amit nem használok. Ha rajtam múlna, tuti megszüntetném, átalakítanám ezt.

2023. ápr. 4. 15:36
 18/53 anonim ***** válasza:
Nem alakítanád át, ugyanis akkor sok ember ellátatlan maradna és az, hogy nincs TB-je sok bernek az lehet kormányzati döntés hibája miatt is.
2023. ápr. 4. 15:41
 19/53 A kérdező kommentje:
Ne viccelj már. Magán egészségügyi tagságot fizetek, amit kértem csomag, 350 ezer ft egy évre jelenleg. Ebben benne van bizonyos számú orvosi vizsgálat, valamint ha éjjel rosszul vagy, ügyeletben kijön egy orvos házhoz! Nem kamu, felhívod telefonon, felteszi a szirénát a kocsira, és jön! Korlátlanul. Az állami rendszer egyszerűen fenntarthatatlan ebben a mostani formában. Nyilván nem egyik napról a másikra, de simán át lehetne, és kellene is alakítani. Úgy, hogy aki rászoruló, az ne maradjon ellátatlan. De az is nonszensz, hogy valaki minden csip csup dologgal orvoshoz megy, ezzel is terhelve a rendszert. Ha meg valakinek tényleg baja van, hónapok múlvára kap időpontot vizsgálatra, amikor már vagy meghalt, vagy rég meggyógyult magától. Magánban pár napon belül szoktam időpontot kapni, de ha sürgős, általában másnapra be szoktak írni. Hogy van ez, hogy ott minden működik?
2023. ápr. 4. 16:08
 20/53 anonim ***** válasza:
19%

Azoknak, akik állandóan a TB fizetésén vinnyognak, fpogalma sincs, hogy mennyibe kerül az ellátás, ha valóban beteg az ember, vagy ne adj isten, baleset éri.

Szép dolog, hogy te magénba jársz és nem veszed igénybe a TB finanszírozott ellátást, de bizony pl. onkológiai ellátás nincs iagzán magánban, tehát ha mondjuk lesz egy tumorod, amit operálni kell, meg aztán fél évig kemóra járni, akkor azt baromira nem tudod ám magadnak kifizetni.

Vagy ne adj isten, ér egy autóbalest, 5 nap az intenzív osztályon 10 misi. Miből fizeted ki?

Persze, a rákszűrést meg a kardiológiai vizsgálatot kifizeted, de ha komoly bajod van, b.hatod a magánegészségüggyel, mert vagy nem bírod kifizetni, vagy nem is létezik magánban.

Egyébként meg az orvos azért tölt fel mindent az EESZT-be, mert kötelező. Ha nem teszi meg, úgy megb.ák mint annak a rendje.

2023. ápr. 4. 16:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!