Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért kell a magánorvosnak...

Miért kell a magánorvosnak felírni mindent eeszt-be?

Figyelt kérdés
Most szembesültem ezzel, hogy már magánban is kérik a taj kártyát, emiatt. De mi köze van az állami rendszernek ahhoz, hogy én magánban mit csináltatok? Nem elég, hogy a semmire fizetem a tb-t, hisz gyerekkorom óta nem voltam állami rendszerben orvosnál, kizárólag magánban járok, mert ott nem hónapokra adnak időpontot, és emberként bánnak velem. Duplán fizetek az orvosért, és még jelentenek is rólam. Miért?
2023. ápr. 4. 13:47
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
19%
Mert szerinted, ha baleset ér, honnan a fenéből tudják a kórtörténeted az ellátáshoz?
2023. ápr. 4. 13:52
 2/53 A kérdező kommentje:
Nekem nincs kórtörténetem egyrészt, másrészt, eddig nem kellett, csak most? 40 évet leéltem úgy, hogy nem kellett, most meg valamiért kell. Érdekes.
2023. ápr. 4. 14:01
 3/53 anonim ***** válasza:
50%
Jól van kislányom. Akkor megfigyelnek, új világrend, háttérhatalom, satöbbi. Így megfelel?
2023. ápr. 4. 14:04
 4/53 anonim ***** válasza:
81%

Van amit magánba is támogat a TB, és akkor az neked sem kerül annyiba, max az anyagköltség!

Viszont SZTK-ba nem lenne hozzá "anyag" így az ellátás se tudja megadni, innentől nincs mit támogatni sem.

Vagy ha lenne is "anyag" az SZTK-ba (tegyük fel jód izotóp a CT vizsgálathoz), akkor az állam a havi költségvetést erre 3 adagban határozza meg aztán kidobja neked az SZTK rendszere a fél éves várólistát a CT vizsgálatra...

Megfelelne?

Vagy te azt gondoltad, a "várólista" azért van mert hatmillió ötszázezer ember akar CT vizsgálatot idén augusztusig? Azér van mert az ÁLLAM nem ad pénzt fogyóeszközre, meg gépek szervízelésére se...

2023. ápr. 4. 14:10
 5/53 anonim ***** válasza:
Vagy ha ad is lóvét a fentiekre az állam akkoris "haveré" a cég aki csinálja és annyit számláz érte amennyit akar!
2023. ápr. 4. 14:13
 6/53 anonim ***** válasza:
38%

Én sem értem, mi köze az államnak a magánorvosi ellátásomhoz. Lehet, hogy azért megyek oda, mert nincs biztosításom, taj kártyám, vagy itt élő külföldi vagyok. Tök mindegy.

Szerintem magánban ellátnak taj nélkül is, akkor pedig hová vezetik fel az ambuláns lapot??

2023. ápr. 4. 14:21
 7/53 anonim ***** válasza:
53%
Nem kell megadni, nyilatkozol erről és kész. Csak magyar állampolgárként tudják, hogy van TAJ számod. Max nem töltenek fel semmit. Válassz.
2023. ápr. 4. 14:27
 8/53 A kérdező kommentje:
4-es, tisztában vagyok vele, hogy az állam nem ad pénzt semmire. ezért vagyok felháborodva, hogy bezzeg vonják tőlem a tb-t, mégis ha orvoshoz akarok menni, akkor ismét fizetnem kell, nem is keveset. Ezért nem értem, hogyha nem is veszem igénybe azt, amiért fizetek, miért érdekli őket az, hogy máshol ismét kifizetem, és igénybe is veszem? Mi az, amit magánban is támogat a tb? akkor nem elég lenne csak ahhoz elkérni a taj kártyát? Teljesen logikátlan az egész. Mondjuk ebben az országban ez a papírforma.
2023. ápr. 4. 14:33
 9/53 anonim ***** válasza:
100%

7

Tehát akkor megtehetem, hogy magánrendelésen nem adom meg a taj számomat annak ellenére, hogy van?

2023. ápr. 4. 14:33
 10/53 A kérdező kommentje:
Akkor egyszerűen tagadjam le, hogy van taj kértyám? Mert írták, hogy vizsgálathoz ne felejtse el hozni a taj kártyáját...
2023. ápr. 4. 14:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!