Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi a leghatékonyabb kezelési...

Mi a leghatékonyabb kezelési módja az ékszer számára lukasztott helynek, miután az egyszer csak viszketni, majd váladékozni kezd?

Figyelt kérdés

Nem is új luk vagy ékszer, mindkettő nagyon régi, ráadásul olcsó bizsu, de eddig nem okozott gondot, talán túl szorosan zártam be a másik felével, viszont már le is cseréltem, le is fertőtlenítettem mind a luk mindkét oldalát (sima fülbevaló, klasszikus fülcimpa), mind a másik ékszer (fülbevaló) mindkét oldalát, egy napot hagytam is ékszer nélkül, de már vagy harmadik napja viszket még így is.

Nem szeretném, ha beforrna a luk, pedig ha nem teszek bele semmit és váladékozik, akkor be fog forrani vagy harmincöt év után, amit nagyon nem szeretnék, de a viszketés csak jelent vmit, meg kicsit csak váladékozik továbbra is.

Mit csináljak?

2023. ápr. 2. 20:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Ahogyan anno is csinaltak:

cernat huztak at a lyukasztott fulon amit aztan tobbszor mozgattak a nap folyaman hogy a lyuk be ne forrjon.

Es hasznalj minimum ezust/arany ekszereket.

2023. ápr. 3. 00:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Sok oka lehet a fent leírtaknak.

Lehet, hogy van valami a füllyukban, ami irritálja a fülcimpát, ami miatt az begyulladt, lehet, hogy valami belenőtt a fülbe, lehet gombás, vagy más jellegű probléma (bakteriális, vírusos, esetleg protozoás).

Egy bőrgyógyászt érdemes felkeresni. Nem allergiának tűnik, mert akkor az ékszer eltávolítása utána elmúlna. De attól még lehet az is.

Látatlanban ezt nehéz megmondani.

Ha pedig beforr, hát újra lehet lyukasztani.

2023. ápr. 3. 04:26
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Szerintem tényleg csak túl szorosra csuktam be, mert nem akartam elveszíteni ezt a fülbevalómat is.

Most át is raktam bele olyan ékszert, amivel kilyukasztották, csak elmúlik, remélem, mihamarabb.

Cérnát hogy? Varrótűvel...?

2023. ápr. 3. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!