Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Magas éhgyomri cukorral...

Magas éhgyomri cukorral hogyan tovább ?

Figyelt kérdés

Voltam magán klinikán egy általános vérvizsgálaton (a fő ok depresszió miatti levertség volt) és az ehgyomri cukrom éppen határértéken van, ezt még élemód változatással vissza lehet fordítani ?

Illetve szükséges terheléses cukor vizsgálat ?

Mi a teendő ?

Megkérdezném a háziorvosomat, de sajnos 2 hónapja elhúnyt, és azóta csak 2 hetente egy délelőtt van rendelés.

Glükóz éhgyomri 6,0 *

2023. márc. 31. 13:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez még csak egy határérték, egy figyelmeztető, amúgy 7,5-ig is emelkedett a cukorszint, utána magas. És lehet egy pillanatnyi érték. Ettől függetlenül életmódot válthatsz. Terheléses vizsgálatra ezzel nem küldenek.
2023. márc. 31. 13:09
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez szerintem még belefér, főleg ha tudsz diétázni. Az enyém is ennyi volt legutóbb és semmilyen további vizsgálatra nem utalt be a háziorvos. Azonban ha biztosra akarsz menni, akkor a legközelebbi délelőtti rendelésre telefonálj be.
2023. márc. 31. 13:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Legalább két mérésnek kell magasnak lennie ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni, hogy probléma van. Én a helyedben kérnék terheléses vizsgálatot.
2023. márc. 31. 13:20
 4/6 anonim ***** válasza:
44%
Ezzel nem kell foglalkozni, max ellenőrizgetni x havonta, nincs ebben semmi kóros, egyelőre IR vizsgálat sem indokolt, ha nincs semmilyen tünet.
2023. márc. 31. 15:47
 5/6 A kérdező kommentje:

4

Általános gyengeség, levertség stb de ezt inkább a depressziónak tudom be, a vérkép többi része nagyjából okés.

Vettem itthonra egy vércukormérőt, meg persze fontos az egészséges életmód.

2023. márc. 31. 17:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Egy vérkép nem mond sokat, egy érték szintén nem számít. Az, hogy változtatni akarsz, az viszont már egy előrelépés. Az sem mindegy, hogy nő vagy férfi vagy, társul-e mellé valamilyen más betegség, lehet hormon probléma, nem tudjuk azt sem milyen helyzetben vagy, pl. ha nő, akkor terhes lehetsz-e, stb.
2023. márc. 31. 17:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!