Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » 24 órányi vizelet mennyisége?...

24 órányi vizelet mennyisége? Neked mennyi volt?

Figyelt kérdés
24órás vizelet vizsgálaton voltam. Gyűjteni kell 24 óra vizeletét. 3 liter lett, tavaszi időszakban, kevés izzadással.

2023. márc. 29. 00:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Sokat szoktam hugyozni de nem mérem meg. Egyáltalán ki az az aberrált aki összegyűjti a pisáját?
2023. márc. 29. 01:10
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
1, az gyűjti akinek vizsgálat miatt le kell adni...
2023. márc. 29. 01:20
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Persze 3 liter pisát. 2 centiliterből kimérik hogy milyen baja van az embernek a maradék 2,99 literrel mit csinálnak megisszák vagy mi?

Van egy érzésem hogy nem egészségügyi kivizsgáláshoz kérték a delikvenstől hanem valami Pierre Woodman forgatáshoz

2023. márc. 29. 01:44
 4/12 anonim ***** válasza:
15%
én urológus szakorvos vagyok de meglepet engemet is ekkora menyiségű húgyot nem vizsgálunk elég pár csöpp
2023. márc. 29. 02:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Biztos urológus az, akinek fingja sincs, mire való a vizeletgyűjtés…

Nyilván nem a 3 liter pisát kell bevinni. De ahhoz, hogy bármilyen anyag koncentrációjából napi ürítést számoljanak a laborban, tudni kell, hogy mennyi a napi össz-vizelet mennyiség.

Mondjuk ha a 3 ml pisádban x mg fehérje van, akkor a napi feherjeürítést csak akkor tudod, ha tudod, hogy összesen mennyit

pisáltál….

Nekem kellett gyűjteni, 1300 ml volt az egész napi, de én keveset is iszok.

A 3 liter nem kóros, ha sok a folyadékbevitel.

2023. márc. 29. 02:10
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Apukámnak chemo előtt egyszer gyűjtenie kellett mert vese beteg volt és ez segített az orvosoknak kiszámolni milyen és mennyi chemot kaphat. Hogy miért és hogyan azt nem tudom de az egész napit gyűjtenie kellett.

Kérdező: a 3 liter nem sok, ha a folyadék bevitellel arányos.

2023. márc. 29. 04:36
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért az meglep, hogy egy urológus nem tudja, hogy ilyen létezik, bár ez inkább nephrologia szakterület, sőt létezik terheléses is. Sokszor már nem alkalmazzák amúgy, mert állítólag van valami laborérték ami a 24 órásat tudja helyettesíteni bizonyos esetben ezt olvastam nemrég, de a mennyiséget nem tudjuk enélkül. Régebben nekem is gyűjteni kellett sokszor veseproblémák miatt, nyilván nem az egészet viszed a laborba, csak kis mennyiséget ebből, otthon meg leméred mennyi. 3 liter sok, de attól függ mennyit iszol, mert 5 liternél lehet.
2023. márc. 29. 06:57
 8/12 NTBS ***** válasza:
100%
Folyadék bevitel függő.
2023. márc. 29. 07:02
 9/12 anonim ***** válasza:
2es vagyok, mi van akkor, ha x időnkénti minta kell az adott napról? Ilyen miatt én sem tartanám kórházban, hogy 2 óránként legyen pisi minta...
2023. márc. 29. 07:31
 10/12 anonim ***** válasza:
#9:Igen, ez jó meglátás. Létezik ilyen is bentfekvéssel is ,de otthon is szokták kérni, hogy mikor pisilsz, akkor abból kis mennyiséget kell átrakni egy kisebb üvegbe, amit majd viszel a laborba.
2023. márc. 29. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!