Ha magasak a májenzim értékeim, a háziorvos egyből elkönyveli, hogy alkoholista vagyok?
Figyelt kérdés
Két májenzim értékem is magasabb a normálisnál, pedig sose voltam nagyivó, az utóbbi években pedig szinte semmi alkoholt nem ittam. Viszont, ahogy az embereket ismerem, minél inkább bizonygatom ezt az orvosnak, annál inkább biztos lesz benne, hogy igenis iszok. Hogy kerülhetném ezt el?2023. márc. 21. 16:26
1/6 anonim válasza:
Úgy, hogy azt mondod szinte egyáltalán nem szoktál alkoholt inni. És nem bizonygatod.
2/6 anonim válasza:
A májenzim értékek nem csak az alkoholtól mutathatnak magasabb értéket, hanem különböző gyógyszerektől is. Recept nélküli fájdalomcsillapítók, különböző antibiotikumok stb.
És ha megkérdezi szoktál- alkoholt fogyasztani, akkor elmondod az igazat.
3/6 anonim válasza:
Melyik májenzimek magasak, és mennyi az értékük?
4/6 A kérdező kommentje:
A GPT minimálisan, 40 helyett 51. A GGT viszont 91, ott 60 van feltüntetve normálisnak.
2023. márc. 21. 18:17
5/6 anonim válasza:
Mondd azt, hogy hepatitises volt a legutolsó barátnőd.
6/6 anonim válasza:
A laborjaid alapján fel sem merül, hogy sok alkoholt fogyasztanál. 5-ös javaslata jó: így a doktornak könnyebb lesz kitalálni, hogy szűrjön le hepatitisztre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!