Mit csináljak, ha az orvos nem akar felírni semmi komolyabb szert nekem candida eredetű balanitisre?
Csak ilyen vény nélkül vehető sz@rokat ajánl mint a Canesten, Teva-Candibene, stb.
Ezek enyhíteni is szokták a problémámat, annyira hogy amikor kenetet vesznek mondjuk 1 hét kenegetés után, nem találnak gombát… De amikor abbahagyom, akkor csontszáraz lesz a nyálkahártya és pár nap alatt kiújul. És ezt az orvos is látja… Ilyenkor ki tudják mutatni tenyésztéssel. De én akkor is látom a gombát, amikor az orvos nem és amikor a vizsgálat nem mutatja ki, még olyankor is látható. Nagyon kicsi, de amúgy szabad szemmel is halványan látható sárgás-fehéres pöttyök vannak, csak mélyebben, nem bőr/nyálkahártya felszínen ahonnan a kenetet veszik, az egészséges.
Gondolom a cortimazol csak a felszínen szívódik fel, vagy nem tudom, nem én vagyok az orvos…
És ez a második orvos. Egy csomót kell várni az időpontra, nagyon idegesítő.
Már féléve visszatérő probléma nálam a candidia, meg az amiatt alkalmanként jelentkező balanitis.
Ha magánorvoshoz megyek, az nagyobb eséllyel fog adni valami komolyabb krémet, vagy gyógyszert?
És mennyibe kerül az? Úgy érzem, hogy a semmiért vonják a TB pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!