Milyen érzés CT-n a vénás kontraszt anyag beadása?
Figyelt kérdés
Riogatnak vele, hogy jobban fáj, mint egy vérvétel és nagy nagy mennyiségű anyagot nyomnak be, ami rossz érzés. Ráadásul rosszul lehet lenni tőle. Mi az igazság ezzel kapcsolatban?2023. febr. 17. 17:38
11/29 A kérdező kommentje:
Nekem sajnos nagyon vacak vénáim vannak. Ezért is para a szurkálás.
Viszont sajnos lesz időm hozzászokni, mert műtét lesz belőle. :(
2023. febr. 27. 19:20
12/29 Ypszilon1980 válasza:
Azt tudhatom mi a konkrét gond? Nem muszáj elárulni, csak érdekelne, ha nem titok.
13/29 A kérdező kommentje:
Daganatot találtak a hasüregemben, kismedence tájon, de nem tudom pontosan csak majd miután az orvos elmagyarázta. A lábam fáj amúgy. Nem is értem ez mi.
2023. febr. 28. 05:05
14/29 A kérdező kommentje:
Valahogy nyomja az idegeta lábam felé és emiatt szenvedek.
Most jól megkaptam a leckét a félelmeimre. Sose műtöttek még. Egyenesen rettegek.
2023. febr. 28. 05:14
15/29 Ypszilon1980 válasza:
Bár ez most lehet nem vígasztal, de nekem a párom mindig azt mondja amikor én megyek valamilyen vizsgálatra, hogy ne aggódjak, ha találnak is valamit, akkor arra lesz megoldás és meg fogsz gyógyulni, én is ezt mondom neked. Most nemrég nekem tumor is volt a kérdés, de az nincsen szerencsére.
16/29 A kérdező kommentje:
Akkor rendben is vagy egészségileg? Vagy rád is vár valami procedúra?
A héten beszélek az orvossal, aki műteni fog. Akkor kiderül majd hogy mekkora műtét is lesz tulajdonképpen. Bár jelenleg az altatóorvoshoz lenne a legtöbb kérdésem. Fogalmam sincs hogyan zajlik egy műtét. Úgy képzelem el, mint a vészhelyzetben, amikor betolják a beteget a műtőbe és összevissza szurkálják mindennel. Tele a gatyó.
2023. febr. 28. 06:18
17/29 Ypszilon1980 válasza:
A vészhelyzet film az sürgősségi, de az sem igazán hasonlít az igazira, bár ott náluk lehet olyan, de nálunk nem igazán, mindenesetre a tied nem így fog zajlani. Kórház válogatja hogyan mennek a dolgok, van ahol nyugisan megy minden, van ahol meg odamész időre és mindenki elkezd kapkodni, mondjuk ez utóbbi jobb, mert nincs időd agyalni azon mi lesz, hogy lesz. Az altatóorvossal mindenképpen kell majd beszélned, plusz majd az altatás vagy érzéstelenítés miatt lehet kellenek még vizsgálatok, illetve kikérdez mindenféléről, majd akkor kérdezel tőle. Nekem szerencsére rendben van minden, legalábbis egyelőre nem kell semmilyen invazív beavatkozás, majd meglátjuk, max. gyógyszer esetleg, de nálam komplexebb a dolog, vannak elváltozások, de az nem igazán indokolja panaszaimat.
19/29 A kérdező kommentje:
Változatlan állapotban. Műtétre várok, azt mondták májusban kerülök talán sorra. Sajnos nagyobb műtét lesz, mint gondoltam, így félek kicsit, de szeretnék már túllenni rajta.
2023. ápr. 5. 15:30
20/29 anonim válasza:
Túl leszel és ügyes leszel. Én is rettenetesen félős vagyok, főleg az ismeretlentől, de ez nem baj. Ma már szinte minden rutin műtétnek számít...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!