Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Legálisan lehet tenni valamit,...

Legálisan lehet tenni valamit, a kenyszeroltasa ellen a gyereknek?

Figyelt kérdés

A lanyom 15 eves, es tudta mert erről sokat beszeltunk, hogy nem akartam h kovid oltast felvegye. Svédországban élek es itt a törvény szerint is, ha egyik szülő nincs benne az oltásba, akkor elmarad. Mindkét szülő jóváhagyása kell.

Sajnos a volt ferjem azóta a gyereknek beadatott egy adagot, tudtom nelkul, habar szóltam a gyereknek hogy hívjon ha baj van, jöjjön haza, ne menjen ebbe bele. ( plusz kertem a volt ferjem h ne oltassa be a gyereket , de csak röhögött)

Veletlen tudtam meg, hogy bevan oltva, nem tőle. Kerdeztem miert nem szólt, azt mondta hogy az apja kényszerítette es nem akart engem idegesíteni. Habar megmagyaráztam neki, hogy habar kiskorú itt a törvények szerint nem kemyszeríthető az oltasra.

Anyam szerint a gyerek akarhatta, csak nem akarta nekem bevallani, mert kaphattak a barátai is. Itt nagy az atoltottsag. Remelem legalabb h az ő akarata volt mert erzem h a volt férjemmel isten őrizz mit tudnak tenni!

Azóta több ügyvédet felhívtam, de szinte az összes ram csapta a telefont, hogy ebben a problémában nem tudnak segíteni mert ők is be vannak oltva es nem akarnak segíteni egy oltás ellenesnek.

Egyik ügyvéd honlapján olvastam egy hasonló eset kapcsán, hogy meg ha akaratom ellenére is oltat a másik fel, nem legális stb de nem lesz következménye, mert az oltások hivatalosan nem mérgek.

Szerintem lehetne az a lehetőség, hogy a gyerek a sajat szájával mondja el hogy kötelezve volt ? Az esetleg hozna eredményt ? Mit lehet tenni?

Igy érdemes szülni egy tuskónak!

2023. febr. 12. 16:26
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
78%
Szerencsére nem. Mert egy buta embernek több joga van szülni?
2023. febr. 12. 16:31
 2/24 anonim ***** válasza:
85%

Milyen szép, részletesen kidolgozott kérdés. Van benne minden gumicsont, amire csak a gyk népének szüksége lehet. Na és persze a családi kapcsolatokba van téve, hogy sok legyen a hozzászólás.

Remélem mielőbb törlik.

2023. febr. 12. 16:34
 3/24 anonim ***** válasza:
83%
Milyen eredményt akarsz elérni? Ki fogják tudni varázsolni az oltóanyagot a szervezetéből?
2023. febr. 12. 16:35
 4/24 anonim ***** válasza:
52%
A grafént félbevágott krumplival lehet kivenni a ótásbó.
2023. febr. 12. 16:40
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

"Anyam szerint a gyerek akarhatta, csak nem akarta nekem bevallani, mert kaphattak a barátai is."

. Egyet értek.

Egyébként svéd fórumokon próbálkozz.

2023. febr. 12. 16:41
 6/24 anonim ***** válasza:
91%

#3: nagyon nem értek veled egyet. Az igazán jól kidolgozott kérdéseknél úgy a harmadik oldalon derül ki, hogy külföldön él a kérdező.

Ja, és mindig van egy kamu autoimmun betegség, ami miatt nem olthatja be magát, de az sosem derül ki, mi is az.

2023. febr. 12. 16:44
 7/24 anonim ***** válasza:
96%
Valami nem világos. Te Svédországban élsz anyaként, a 15 éves lányod pedig - tőled távol - Magyarországon, az apjával? Nincs több kérdésem.
2023. febr. 12. 16:47
 8/24 anonim ***** válasza:
96%

"Svédországban élek..."

"...szóltam a gyereknek hogy hívjon ha baj van, jöjjön haza,"

Hol él a gyerek és hova menjen haza?

Ha az apja neveli, akkor neked mi a fene beleszólásod lehet az ilyesmibe?

A gondviselő szülő így látta jónak, te meg élvezd a szingliséget Svédországban!

Vagy elfelezed a gyereked és a te részedbe nem adjanak, vagy csak féladagot kapjon?

Amúgy meg mi a fenét akarsz egy magyar fórumon, ha már Svédországban is elhajtottak az ügyvédek?

2023. febr. 12. 16:48
 9/24 A kérdező kommentje:
Mind kulfoldon élünk. Közös a felügyeleti jog. Nem el egyikünk sem Magyarországon. Nem varok több valaszt! Ennyi paraszt rosszindulatú embert csak magyar fórumokon találni
2023. febr. 12. 16:52
 10/24 anonim ***** válasza:
82%
Svéd oltási- és családjogban kiválóan jártas magyar beszélgetős fórumunk rendkívül szomorú döntésedtől.
2023. febr. 12. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!