Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Létezik adrenalin injekció...

Létezik adrenalin injekció mint a filmekben?

Figyelt kérdés

Fantasztikus anyag, szerintem az egyik legjobb dolog amit az emberi szervezet termelni tud. Másodperc tört része alatt, olyan élénk és friss leszel, bármi van, hogy brutál. Ma reggel így riadtam fel valami miatt, és szó szerint felugrottam az ágyból, úgy, hogy még magamhoz se tértem, ahogy ül fel a testem félúton ébredtem fel. Egy nagy szívveréssel pedig bumm végig a szervezetemen az adrenalin. Fantasztikus

Abszolút olyan volt, mint a Mission impossible 3ban amikor az elején a Hunt a tanítványának a mellkasába belevágja az injekciót, és az felkiált, és magához tér pedig félig halott. Gondolom ótvar fájdalommal jár egy ilyen injekció, tehát már az megindítja ezeket a folyamatokat, de milyen lehet az, amikor külsőleg kap az ember egy nagy adag adrenalint? Vagy létezik egyáltalán ilyen? Gondolom, mert allergiásoknak is van, ahogy láttam. Bár feltételezem az nem hat ilyen erősen.

2023. febr. 4. 07:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%

Ha létezik is, gondolom csak kórházakban lehet hozzájutni. Ha lehetne kapni akár a feketepiacon is, már tudnánk róla.

Amúgy is nagyon káros lenne az egészséges szívre!

2023. febr. 4. 07:57
 2/11 anonim ***** válasza:
58%
Létezik de csak végstádiumban adják be, vagy aki túltolta a drogokat es amiatt leallt a szíve. Ahhoz nem jusz hozzá csak úgy, sőt sehogy, egyenesen szívbe döfik.
2023. febr. 4. 08:20
 3/11 anonim ***** válasza:
81%
Ha rád nyit az asszony, miközben aktívan csalod, olyan adrenalinbombát kapsz, amilyet szeretnél. Jó szórakozást!
2023. febr. 4. 08:47
 4/11 A kérdező kommentje:
Nagyon érdekes. Köszi
2023. febr. 4. 11:31
 5/11 anonim ***** válasza:
52%
Inkább, ha te nyitsz rá az asszonyra, miközben tömik az ágyatokban.
2023. febr. 4. 12:17
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Parancsolj

Minden elsősegély táska alapfelszereltsége!

Magyarországon leggyakrabban Tonogen néven fordul elő.

[link]

Üdv

Egy szakápoló

2023. febr. 4. 18:15
 7/11 anonim ***** válasza:
Valóban Tonogén néven fut. SOHA nem adjuk szívbe. Általában rohadtul kellemetlen érzés megkapni, halálfélelemmel és erőteljes szívdobogással jár.
2023. febr. 4. 20:09
 8/11 A kérdező kommentje:
Durva lehet. Milyen esetben volt rá eddig szükséged? Vagy nem kellett még alkalmaznod? Most a szakápolótól kérdem ezt
2023. febr. 4. 20:46
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Furcsa lehet de mi nem arra használjuk amikre elsőként gondoltok azaz szív és keringési elégtelenségi problémára(legalábis hálisten eddig nem kellett másra), hanem mivel nálunk sok frissen műtött mozgásszervi beteg van ők mind kapnak vérhigítót a tromboprofilaxis részeként, nos mivel ezek a betegek egy jelentős része pusztán életkori és populációs okok miatt magasvérnyomás betegséggel él és olykor olykor évi kb 3-4 alkalommal előfordul orrvérzés, ez az első hallásra banálisnak tűnő dolog egy alvadásgátolt betegnél elvérzéssel is végződhet(lassan pár nap alatt kivérzik az orrán) és ekkor jön a képbe a tonogen, helyileg alkalmazzuk tamponra öntve az ampullábol a vérző orrgba gyömöszöljük így helyileg fejti ki a vértelenítő hatását így egy anticoagulált(alvadásgátolt) betegnek is képesek vagyunk megállítani az orrvérzését néhány perc alatt ami az ő esetében felér egy életmentéssel.

az ápoló voltam

2023. febr. 4. 22:03
 10/11 A kérdező kommentje:
Érdekes. És ilyen elképzelt módon akkor nem is szokás soha alkalmazni? Vagy erre nincs is példád akkor?
2023. febr. 4. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!