Hol tudnának Magyarországon MR-vizsgálatot csinálni egy túlsúlyos emberen?
Valószínűleg a fehérváriban a legjobb esélyed (már a HELP-MRI-s magánban), illetve ahol ugyanolyan gép van (Siemens Magnetom Sola), bár ott is "csak" 70 cm a csőátmérő, de a cső hossza is rövid emiatt kevésbé kell bemenned a csőbe. Az sem biztos hogy elvállalják, bár ha jól néztem az asztal elvileg elbír (250kg a limit amit találtam), de lehet a hivatalos útmútató nekik mást mond.
Ha el is vállalják, az biztos hogy nem lesz egyszerű befektetni téged, valszeg max füldugót kaphatsz, fülhallgatóval szerintem tuti nem férsz be magába a koponyatekercsbe.
De őszintén, egyetértek az 5-ös válaszolóval, hogy valszeg nincs olyan gép Magyarországon ahová beférsz és ha be is férsz a képminőség is egy nagy kérdés lesz, bár a 1.5 teslás gép, jelen esetben kiváló kompromisszum lenne.
A zalaegerszegi nyitott esélytelen hogy jó legyen, mert Hitachi Aperto Lucent-jük van, amivel dolgoztam is és már a 120-130kg sem ment mindig. És mivel csomó nyitott MR ugyanez a gép (sok magánnak ez van), ezért azok is mind kiesnek, felhívni sem érdemes őket.
A nyitott mri egyébként epilepszia kivizsgálásra egyébként igen szar, bár jelen ha esetben, ha semmilyen más MR nem elérhető, akkor azért a semminél jobb.De legjobb esetben is nagyon korlátozott lesz az eredménye, mert a legtöbb fejlődési rendellenességet, amik rendszerint elég aprók nem fogja tudni kimutatni. Néhány olyan elváltozást kimutathat ami okozhatja az epilepsziádat (pl. cavernoma), de a leggyakoribbakra (hippocampalis elváltozások) esélytelen lesz. Ezért ha csak lehet kerüld el a nyitottat, ha a fehérváriak elutasítanak, még mindig előbb futnék egy kört egy másik helyen ahol ugyanolyan gép van mint nekik (Siemens Magnetom Sola), minthogy nyitottba menjek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!