Táppénzre csak a saját háziorvosom írhat ki?
Életemben eddig még soha nem volt szükségem táppénzre, de most annyira rosszul vagyok hogy nem tudok dolgozni a héten. Szóval bocsi ha buta kérdés, eddig még nem voltam ilyen helyzetben.
A saját háziorvosomhoz nem tudok elmenni - egy teljes napos túra lenne amit jelen állapotomban nem bírok ki... nemrég elköltöztem messzebbre. Tudom az én hibám amiért nem jelentkeztem át, de nem szokott kelleni orvosi ellátás nekem, így hanyag voltam és nem tettem meg.
Van itt is orvos, de nem tudom hogy ő kiírhat-e táppénzre. Egyszer akartam vele felíratni rendszeresen szedett gyógyszerem, arra bunkón közölte hogy felejtsem el, ő nem az én orvosom, nem az ő dolga az én bajaimmal foglalkozni. (Emiatt se akarnék hozzá átjelentkezni..)
Ki tudom íratni magam más dokival, vagy csak a sajátommal?
Menj el a kerületi háziorvoshoz, mond meg, hogy átiratkozol hozzá (ha tényleg a kerületibe mész, akkor köteles befogadni) és egyben vesd fel panaszaidat. Ha ő lesz a háziorvosod, akkor el fog látni.
De addig nem köteles, nem vagy a páciense, eddig kellett volna hozzá átírasd magad. Van elég dolga valószínűleg, emiatt nincs kapacitása ellenőrizés nélkül random betegeknek random gyógyszereket kiíratni.
Köszi a választ.
Még mindig nem vagyokbenne biztos hogy akarom-e hogy ő legyen a dokim, szóval még meglátom hogy ez legyen vagy szabit kérjek.
Jelentkezz at az uj hazirvoshoz es majd o kiir. Felhivod telefonon, elmesz hozza, elkeri az adataidat, kesz. Tok egyszeru, nem kell annyira tulbonyolitani. A regi haziorvosodhoz nem kell menned.
Mivel korzetek vannak, ezert ha akarod, ha nem, mas nem koteles ellatni vagy fogadni,csak a korzetis orvos. Beprobalkozhatsz mas hazirovosnal,de sanszos,hogy nemet mond.
Nyilvan akkor es ott o is azert volt bunko, mert nem hozza tartozol es nem szeretik a plusz munkat, mondjuk ki.
Felhívni nem tudod a saját háziorvosodat? Egy próbát megér hogy felhívod elmondod hogy munka miatt messzebbre kellett menned és nem tudsz oda menni hozzá mert messze vagy. Legrosszabb esetben azt mondja hogy nem.
De mivel szabad orvos választás van így mehetsz oda is ami közelebb van hozzá. Megmondod hogy oda költöztél munka miatt és most ez van. Akkor felvesz téged és kiírhat.
Lehet hogy rosszul fogalmaztam, nem azért volt bunkó mert nem írt fel receptet (ha ez a szabály akkor ez a szabály), hanem mert ezt a tényt olyan ordenáré stílusban közölte mintha a s..géből húzott volna elő. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!