Régebb óta tartó merevedési zavar, ami mostanra teljes impotencia lett, most kiderült magas a prolaktin, hova tovább?
Az agyalapi mirigy termeli, csökkenti a nemi hormonok (ösztrogén és tesztoszteron) szintjét.
Alkati variánsként is előfordul magasabb prolaktin szint, vagy makroprolaktinémia, ami nem vagy csak minimális tüneteket okoz, de bizonyos gyógyszerek is emelhetik a szintet. Pl. :hányinger ellen szedett készítmények, gyomor-nyombél fekély ellenes szerek, pszichiátriai kezelés során alkalmazott gyógyszerek, bizonyos vérnyomáscsökkentők, opiát tartalmú fájdalomcsillapítók.
Továbná lehet pajzsmirigy alulműködés, esetleges máj és vesebetegség, illetve mellkas fal sérülései (pl: övsömör).
De persze lehet agyalapi tumor miatt is, de most akkor ha nekem pl. fáj a vesém, akkor vesetumorom van, vagy ha véres a vizeletem? Az agyalapi mirigy tumora úgy tudom, hogy jóindulatú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!