Múlt héten befizettem a társadalombiztosítási díjat. Akkor ugye nem fogja pirossal hozni a TAJ számomat?
Az a helyzet, hogy levelezős hallgató vagyok, de sajnos még nem találtam a szakmámnak megfelelő munkát ami azt jelenti, hogy a diákigazolvány lejártától számított 46. naptól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnem.
Múlt hét közepén valamikor át is utaltam erre az 5826 végű számlaszámra a 8400 Ft-ot amennyi egy hónapban kell.
A kérdés: Akkor ugye el van intézve, nem fogja a rendszer pirossal jelezni a számomat?
mármint az adószámot ami azon a zöld plasztikkártyán van?
Igen, a megjegyzés rovatba beleírtam ezt is meg a nevemet is
igen, az adószámot
akkor minden rendben van, nem lesz piros :)
üdv, egy másik levelezős hallgató, aki még nem helyezkedett el
Adóazonosító :), az adószám más.
De jó lesz, nem lesz piros.
A TAJ-szám akkor lesz piros járulék fizetés elmulasztása miatt, ha 6 havi járulékösszeget felhalmozol az adónemen. Tehát 50.400 forinttól indul a "pirosítás". Előtte a NAV mindenféleképpen írásba figyelmeztet rá, hogy közelítesz az összeghez!
Ha már piros a TAJ-számod, akkor fog csak zöldre váltani, ha a teljes hátralékot maradéktalanul megfizeted. Tehát nem elég a hátralékot letolni 50.400 forint alá azért, hogy újra zöld legyen a TAJ-számod.
6-os válaszoló vagyok.
Jogos!
Barna esetén lesz érvénytelen, és akkor válik fizetőssé az ellátás, piros esetén jelez, hogy rendezetlen a jogviszonyod (adott esetben hátralékos vagy), intéznivalód van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!