Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Már nincs orvosi titoktartás?...

Már nincs orvosi titoktartás? Tovább.

Figyelt kérdés

Több munkahelyemröl amiatt küldtek el hogy megnézték a dolgaimat az orvosi rendszerben.

Szóval régebben rászoktattak egy erõs gyógyszerre évekig szedtem napi szinten erõs fájdalmakra, egy ópiát jellegū fájdalom csillapitó.

Majd egyszercsak hirtelen elvonták és nagyon rosszul voltam, kórházba kerültem 3 hétre elvonó tisztító kurára. És ugye ez szerepel az orvosi rendszerben hogy elvonón voltam, meg nemes egyszerüssègel csak drogfüggõként szerepelek a rendszerben.

Több munkahelyre fel sem vettek ez miatt, illetve kirugnak mert már a legtöbb helyen van üzemorvos, vagy szimpla ápolónô nõ is hozzáfért, kinyomtatta és azt mutogatta a vezetõségnek.

Nem lehet valahogy megszüntetni törölni a rendszerbõl ezeket a jelentéseket? Egyszerüen már nem kapok munkát, kisvárosba hiresztelik az aszisztensek stb

Több embert ismerek internetröl akik függõk és ezek miatt nem kérnek orvosi segítséget mert egy életre megbélyegeznek.

Nem akartam hinni nekik de aztán igazuk lett. Hiába évek óta nem szedem függõként kezelnek és havonta járnom kellene pszichiátriára, mikor soha nem volt mentális bajom.

Egy munkáltató megnézi az adataimat ópiátfüggõség, elvonó, pszichiátra kiemelt helyen van hogy mindenki egybõl láthassa, hogy nem kaphatok ópiátot, ezért rögtön ezzel szembesülnek, persze hogy rögtön kirugnak.

Itt vagyok 30évesen és egy csinálhatok bármit már drogosként kezelnel minden orvos és nem vesznek fel sehova.

Közmunkán tengõdök hiába a diploma szakma a faipari fõiskola.

Mit lehet tenni? Mit tennétek a helyemben?

2022. nov. 28. 18:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Látom nem az egészségügyben dolgozol, vagy legalábbis nem orvosként.

Ha ilyet csinálok akkor kb. másnap, de még azon a héten biztos jön egy telefon a kórházfőigazgatóságtól hogy miért is csináltam, ha nincs jó indokom akkor pedig a bíróságra is mehetek, plána ha a beteg jelzi ez ügy béli panaszát

Tehát ez nem úgy megy hogy jaj ránézek már mert kiváncsi vagyok

2022. nov. 29. 10:22
 12/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
93%
Nálunk az orvos mellettem naponta ezt csinálja, egyszer nem szóltak neki emiatt.
2022. nov. 29. 10:26
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Akkor viszont ott nincs titkositas, az más.

Ott csak a token kodja jelszava es pecsetszama kell esetleg.

En a titkositottakrol beszeltem eddig.

2022. nov. 29. 10:32
 14/20 A kérdező kommentje:
Lényeg bármelyik orvos hozzáférhet ha akar, mint irtam nekem az ápoló nõ vitte be az adataimat a covid oltásról majd "véletlen" meglátta és kinyomtatta az adott orvosi dokumentumot aztán ment. Vele szart kavarni.
2022. nov. 29. 13:47
 15/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hozzáférhet a titkosított anyaghoz is, nálunk ezt csinálja. Azt, hogy neki miért van ilyen jogosultsága azt nem tudom,még mutatta is hogy kell.
2022. nov. 29. 13:52
 16/20 A kérdező kommentje:

Hivatásosnak mentem, elvégztem a sulit sajátköltségen katonai vagy börtönõri pályára volt jó a kikèpzés.

Minden tesztem nagyon jó lett, pszichológia kiváló.

Már felszereltek végre dolgozhattam.

Majd jött a kovid mintát vett tõlem a börtön ápolónõje, mondta 1 hét mulva az eeszt ben nézhrtem az eredményt.

Negativ volt nem volt semmi gond.

Egyik reggel hívott a parancsok nálla egy kinyomtatott papir.

Közölte hogy nem vagyok alkalmas és méltó a hivatásossághoz, mert hogy én függõ voltam.

Mondom minden papirt amit kért az intézmény minden rendben volt, ezért is vettek fel. Erkölcsi megvan kifogástslsn életvitelit megadták. Mondom mi a gond?

Azt mondja az hogy az ápolónõ mikor vitte be a kovidos anyagot véletlen átnézte az összes orvosi jelentésemet és az 5 évvel ezelõtti addiktológiai kezelés záróját kinyomtatta. Ennyit a titoktartásrol .

2022. nov. 29. 14:37
 17/20 A kérdező kommentje:
Ja és hiába leszoktam, folytonos pszichológiai vizsgálatra kellene járnom, ergó pszichiáttiai beteg vagyok. Hiába az egésznapos katonai pszicholóhiai vizsgálat amin 20bol 4en mentük át én gyogyósnak vagyok lekönyvelve.
2022. nov. 29. 14:41
 18/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
Jaa, hogy hivatásosnak mentél, ott kicsit mások a szabályok.
2022. nov. 29. 22:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Erről nincs konkért tudomásom, én állami kórházban dolgozom orvosként, de el tudom képzelni hogy a hadsereg vagy a redőrség hozzáférhet egészségügyi dokumentumokhoz, akkor is ha le van tiltva.

Abban már csak reménykedni tudok hogy ez nem úgy néz ki hogy a titkárnő Marika véletlen végignézegeti és szól a főnöknek, hanem erre van egy konkért protokol ahol a sereg/rendősrésg stb. orvosa nézi meg és ő értékeli hogy ez jelent e problémát a felvételivel kapcsolatban vagy sem.

De ezt tényleg csak remélem.

2022. nov. 30. 09:57
 20/20 A kérdező kommentje:

Sajnos pedig igy volt. Debreceni börtönben az alezredes asszonny szószerint igy adta elõ hogy az ápolónõ kovid adat bevitelkor veletlen észrevette ezt a régebbi a jelentést. Sajnos igy van, mint kicsit jobban utanna jártam jogilag nem rughattak volna ki, több helyen szabályt sértettek, csak nincs bizonyíték mivel jegyzö könyv sem készült. Ezt feltártam egy rendõr ezredesnek azt mondta tipikus BV csõbe húzás, a büntetés végrehajtás össz jövedelmének 30%át a kirugott leszereltek oktatás költségének kamatos visszafizetése adja. Elsõkörbe azért akartak büntetni hogy ezt titkoltam. De mivel orvosi alkalmasságin virított az addoktológia azt bukták. Ez is érdekes betoborzáskor senki nem nézte meg a háziorvosi alkalmasságim és úgy vettek fel, vagy pedig tudták csak direkt csöbe huztak.

A másik a 2 év letelt a kezeléstõl igy nem volt jogos az elbocsájtás.

Mikor ezeket mondtam nekik már meg voltak fogva. Kértem jegyzõ könyvet természtesen nem tudtak adni. A legvége az lett hogy azzal éltek hogy felszerelést követõen 2 hónapig indok nèlkül kitughatnak.

Igy nem kellett fizetnem.

Viszont vérlázitó az adatokkal való játszadozas. A tárgyalasomon beültettek mellém egy orvost. Mondja az igazgató hogy én ezt eltitkoltam hogy függõ voltam. Mondom nem mert az háziorvosi papíron ott virított hogy mettöl meddig addiktológiai kezelésen voltam. Azt mondja az nem azt jelenti meg õk nem ugy gondolták meg az addiktológia amugyse fügõkkel foglalkozik. Melletem az orvos szó nélkül halgatta végig ezt oltári baromságot.

Tehát addiktológiai kezelésrm volt de nem gondolták hogy függö voltam.

Mondom át kellett volna az orvosi papírokat amiket nem kevés pénzért csináltatattam magán úton.

Hatalmas visszaélések. Azóta beszereztem egy hangfelvevõs tollat ha akkor van nállam a tárgyaláson milliós kártéritést kaphattam volns.

Tehát rendõr ezredes javaslata hogy hangfelvevõ legyen.

2022. dec. 4. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!