Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért nem adhat vért az,...

Miért nem adhat vért az, akinek magas a vérnyomása?

Figyelt kérdés
Nekem örökletesen van magas vérnyomásom, 13 éves korom óta gyógyszert szedek, de kezelve van, szóval gyógyszerrel nem szokott magas lenni, panaszaim sincsenek miatta, soha nem is voltak csak anno magasabb értékeket mértek. Nem tudom, akkor ez miért kizáró ok véradásnál, hiszen a vérképemben sincsenek eltérések stb. A gyógyszer miatt? Amúgy a háziorvos mondta hogy ne is próbálják meg elmenni vert adni mert a magas vérnyomás miatt úgysem engednek.
2022. nov. 14. 17:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem maga a vérnyomás miatt, hanem valószínűleg a gyógyszer miatt nem engednék. Bár nem ismerem a szabályozást, csak találgatok.
2022. nov. 14. 17:09
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A Vérellátó oldalán azt írják, hogy csak a KEZELETLEN magas vérnyomás a kizáró ok!

[link]

2022. nov. 14. 17:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én kezelt magas vérnyomással vagyok rendszeres véradó. Épp ma voltam a 49. véradáson.

Csak a kezeletlen magas vérnyomás a kizáró ok.

2022. nov. 14. 17:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint én voltam félre informálva .
2022. nov. 14. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!