A férjemet egy osztrák kórházban a beleegyezése nélkül Ct vizsgálatnak vetették alá, amivel ráadásul 2 szabályos sebet okoztak. Kérdésem, lehet-e ilyet csinálni, lesz-e a sugárterhelésnek valamilyen következménye? Pl. Rák stb.
Figyelt kérdés
2010. szept. 29. 10:00
1/4 anonim válasza:
A CT-vel NEM LEHET sebet okozni, se káros hatás nincs, nem okoz rákot.
Olyan meg nincs, hogy egy FELNÖTT embert akarata ellenére bedugnak a CT-készülékbe, ehát az, hogy beleegyezése nélkül csinálták, az garantáltan nem igaz.
Másrészt meg CT-t nem csinálnak ok nélkük, csak indokolt esetben.
NEm tudom, mit akarsz elérni a kérdéseddel, de inkább örülnél, hogy megpróbálják megállapitani, hogy mi baja van, nem pedig akadékoskodni.
2/4 anonim válasza:
nem lesz semmilyen következménye a sugárterhelésnek. erőszakkal senkit sem dugnak CT-be, mivel a felvétel csak akkor jó, ha a beteg totál mozdulatlan. sőt, semmi vizsgálatot sem csinálnak beleegyezés nélkül. örülj neki, hogy ki akarják deríteni mi a baja, nem úgy mint itthon, ahol pénzügyi okok miatt sokszor az sem jut be a CT-be, akinek kéne.
3/4 anonim válasza:
Én már azt sem értem,hogy hogy a csudába' okozhatna egyáltalán egy CT vizsgálat sebet???
4/4 anonim válasza:
A CT vizsgálat úgy okozhat sebet, ha először a beteget jól kupán vágják:))))))))))Na de félre a tréfával....semmilyen "kárt" nem okoznak a betegnek , bár olvastam ,hogy egy Ct vizsgálatot nemjó sokszor elvégezni , mert 1-1 alaklommal olyan dózist kap a sugarakból , mintha 1oo valahányszor menne tüdőröntgenre.Éppen valamelyik nap olvastam a neten ,pontosan nem emlékszem melyik honlapon.Azért akadt meg a szemem , mert az édesanyámnak 2 CT vizsgálatot és egy MRI vizsgálatot csináltak.Ha ez igaz hozzáadtak az amúgyis rosszindulatú daganatához.Egyébként attól függ melyik kórházból küldenek Ct-re . Mi nem vártunk sokat azt hiszem 2 hetet. Ahány orvoshoz méssz annyian küldenek Ct vizsgálatra.sajnos nem nagyon veszik figyelembe a "kollégák" egymás diagnózisát.Ha ezt előre látom..nem engedem anyukámat ennyi Ct vizsgálatnak kitenni.Elég 1 mivel azt a Cd-t lehet vinni más orvoshoz is.Figyeljetek erre!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!