Laktózintoleranciát hogyan vizsgálnak ki?
Figyelt kérdés
Okt. 26-ra vagyok írva,éhgyomorra...
Előre is köszönöm a válaszokat:)
2010. szept. 28. 19:26
1/3 anonim válasza:
Én laktózbeteg vagyok...jó későn kaptál időpontot.Bár mondjuk én magánorvosnál csináltattam.Igen éhgyomorra kell menned,sőt még fogat sem moshatsz!!!Ez fontos!Nem fájdalmas a vizsgálat,viszont ha laktózérzékeny vagy(amit még nem tudsz),akkor elég kellemetlen lesz.Innod kell egy hát nem is tudom,szerintem olyan mint egy cukros tej,és utána fújni kell egy kis gépbe levegőt,aztán megint iszol,és megint fújsz.Ez a vizsgálat 3 órás művelet,nekem egy óra elteltével már úgy ment a hasam,hogy minden bajom volt.Már akkor mondták hogy biztos laktózérzékeny vagyok!ztán a vizsgálat végén megnézte amiket fújtam,mert közben számol a gép,és akkor közölte a doki,hogy ráadásul súlyos laktózérzékenységem van(mert van enyhe is).Tehát ha neked is kell majd wc-zned a vizsgálat alatt,akkor 100% hogy laktózérzékeny vagy.
2/3 A kérdező kommentje:
Oh,köszönöm szépen,hogy megírtad,rendes tőled...
Régebben a sok sav miatt volt hasmenésem,de szedek rá gyógyszert...
A múltkor volt érdekes,mert megittam egy kis kakaót,és utána úgy görcsöltek a beleim,hogy alig bírtam a wc-n megülni....nagyon fájt..már úgy volt,hogy a párom ügyeletet hívat hozzám....
Előfordult,hogy tejtől is ment egyszer a hasam...
Volt,hogy ittam kakaót,de akkor nem lett bajom...érdekes a múltkor nagyon rosszul voltam tőle..De viszont nem egyforma márkájú kakaót ittam,az egyik Boci volt a másik meg Mizo...és a Mizotól lettem rosszul....
2010. szept. 28. 20:57
3/3 anonim válasza:
Bevallom én már gyerek korom óta nem ittam kakaót,szerintem 3 éves koromban ittam utoljára tejet is.Nálam a kajáknál kezdődött minden.Tejszines levesek,sajtok,pudingok,fagyi...stb.ha ezeket ettem mindig kortyogott a hasam,és hasmenésem lett.Viszont a doki akinél megcsináltattam ezt a tesztet,elég szemét mert semmi felvilágosítást nem adott,csak annyit mondott kerüljem a tejtermékeket.Hónapokig volt még hasmenésem,semmit sem javult az állapotom,mire egy másik orvos közölte velem,hogy nem csak a tejtermékeket kell kerülnöm!Már egy éve vagyok beteg,és most már elég felvilágosult vagyok ezzel kapcsolatban,irok néhány dolgot hogy ilyen betegségnél mit nem szabad enni(esetleg a vizsgálat elött ki is próbálhatod,hátha enyhülnek a tüneteid)Tilos!:párizsi,virsli,szafaládé(mindegyik tartalmaz tejet),pékségeket kerülni kell,gyorséttermes kajákat is,hiszen a zsemléjük tejes,a majonézt is...májkrémek,pástétomok,fehérkenyér.A lényeg,ha pozitiv lesz az eremény tényleg be kell tartani a diétát,hiszen húsáruból sem mindegy mit eszünk,én nem vettem komolyan és súlyós bélgyulladásom lett,szóval már tényleg odafigyelek ezekre.Nyugodtan kérdezz majd bármit,szivesen segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!