Ha mellkasi panaszok végett csinálnak egy mellkasröntgen felvételt, az teljesen ugyan az, mintha elmenne az ember tüdőszűrésre?
Figyelt kérdés
2022. okt. 24. 19:28
1/9 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne.
Tüdőszűrőre járok évente, de 3 hónapja voltam kórházban (ügyeleten) mellkasi panaszok miatt (a háziorvos küldött be), csupán mellkasröntgent csináltak és ott nem találtak semmit.
2/9 anonim válasza:
Tüdőszűrésen, ha jól emlékszem, csak szemből csinálnak felvételt. Tüdőröntgenen pedig oldalról is. Plusz szerintem az utóbbi sokkal jobb felbontású gép lehet.
3/9 anonim válasza:
Mellkasi panaszokkal, EKG kellene .
4/9 anonim válasza:
3
Nem csak szívprobléma okozhat mellkasi panaszokat, okozhatja tüdő, gyomor is.
5/9 Ypszilon1980 válasza:
Ahol tipikus tüdőszűrő gép van, az nem biztos, hogy ugyanazt kimutatja, mint egy normál röntgen, azon szinte csak határozott kerekárnyékok látszódnak, betegség gyanúja esetén normál 2 irányú mellkas röntgen kell minden esetben.
6/9 anonim válasza:
Gyomor és tüdő mint mellkasi panasz ? Keringési az már igen .
7/9 anonim válasza:
6
Olvass utána, ennél többet nem tudok mondani. A mellkasi fájdalmat NEM csak keringési probléma okozhat.
8/9 A kérdező kommentje:
Ha valakit amúgy érdekel, a lelet szerint azon a tájékon "diszkrét kötegezettség látható" ami általában egy régebbi gyulladás maradvány nyoma. "további tüdőgyógyászati elátász nem igényel". Viszont a kellemetlen érzés ott ugyan úgy még van.
2022. okt. 25. 10:22
9/9 Ypszilon1980 válasza:
De akkor megvan a válasz a kérdésedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!