Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi történik, ha iskolai...

Mi történik, ha iskolai vizsgálatot megtagadok? Van egyáltalán ilyenre lehetőség?

Figyelt kérdés
17F

2022. okt. 14. 15:04
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm az érdeklődést, de ilyen téren nincsenek gondjaim. Egyszerűen az orvosnak nem akarom mutogatni
2022. okt. 14. 18:58
 22/49 anonim ***** válasza:
58%
23: majd akkor se akard megmutatni, mikor már félig lerohadt a szifilisz miatt....
2022. okt. 14. 18:59
 23/49 A kérdező kommentje:
Ha lenne ilyen problémám elmennék a magán orvoshoz, akiről én döntök.
2022. okt. 14. 19:01
 24/49 A kérdező kommentje:
A kérdésre válaszoljatok. Mi törtenik, ha nem engedem a vizsgálazot? És ha beutal valahova, és nem megyek el?
2022. okt. 14. 19:02
 25/49 anonim ***** válasza:
57%

25: ez valami iskolaorvosfóbia akkor...???

Fura, még nincs BNO-kódja. :-DD

De lehet, hogy a pszichiáterek már ismerik. :)

2022. okt. 14. 19:06
 26/49 anonim ***** válasza:
62%
Igen nézik a fitymát is. Úgy fog történni, hogy bele fog fújni, hogy lássa megfelelően tágul-e. Utána egy vonalzóval rácsap a zacsidra, hogy ellenőrizze csörögnek-e a golyszlik, ugyan is ez rettentően fontos szűrő vizsgálat. Utána meg kell majd fognod a bokád, így vizsgál majd meg rektálisan. Nem fog fájni, de látnia kell, hogy megfelelően fejlődsz-e. Utána vissza veheted a ruhád.
2022. okt. 14. 19:13
 27/49 anonim ***** válasza:
21%
7es vagyok, nem értem, miért vagyok lepontozva, miközben tapasztalatból beszélek... amúgy meg a sok kioktató válasz írójának: nektek miért fáj, hogy más nem akarja letolni a gatyáját? Nektek rosszabb ettől? Nektek lesz bajotok, ami nem derül ki? Akkor meg mit szóltok bele? Csak mert van egy ilyen pszichés effektus, mint egy bizonyos korosztály rögeszmés "hozzák vissza a sorkatonaságot"-ozása. Ez arra szolgál, hogy a saját traumájukon enyhítsenek azzal a tudattal, hogy mindenkivel megtörtént, tehát muszáj volt, és el akarják hinni, hogy ez előnyükre is vált. De ha látják, hogy nem muszáj mindenkinek elszenvednie, és ugyanúgy jó annak is, aki nem élte át, akkor megrendül a hitük, amivel a saját traumájukat próbálták elfedni - aztán, mint a kutyák, a legközelebb állóba harapnak... szóval mielőtt leszóltok valakit, aki nem úgy akarja csinálni, mint ti, és ráadásul ebből hátrányotok sem származik, inkább gondolkodjatok el rajta, hogy miért is arra acsarkodtok, aki ki mer lépni a sorból, amiből ti nem.
2022. okt. 14. 23:04
 28/49 anonim ***** válasza:
27%

Kérdező, a kérdésedre válaszolva, szerintem attól is függ, milyen suliba jársz. Pl nálunk szerintem ki is rúghatnának érte, mert olyan szakmát tanulok amihez kötelező az orvosi vizsgálat. Egy kiskönyvbe írják, anélkül nem tehetek szakmai vizsgát.

#30 A kérdező olyat is írt, hogy leginkább az intim vizsgálat miatt nem akarja. Nem olvastam végig az összes választ, de amit igen azoknak a nagy részében arról volt szó, hogy olyan bizony nem lesz.

Igen, értjük, hogy nem szeret vetkőzni idegenek előtt, és hogy ez szorongás/fóbia, de 2 perc az egész (vagy annyi se), utána visszavehet mindent.

Én gyűlölöm, ha hozzám érnek, konkrétan hányingerem van tőle, mégis kibírom minden reggel a 30 perces utat a tömött buszon. Fülhallgató, hangos zene, es bámulok ki az ablakon :D

2 évig küszködtem azzal, hogy nem úgy nézek ki ahogy akarok, egy egész nyári szünetet elcsesztem azzal, hogy alig ettem valamit, annyira kényelmetlenül éreztem magam a sulis tesipólóban (meg úgy un bloc a bőrömben, pedig senki nem piszkált a testsúlyom miatt). Az anno akkora traumát okozott, hogy még mindig csak pulcsival vagyok hajlandó felvenni az ominózus pólót :D Tavaly 25 fokban is pulcsiban futottam le a 2000 métert.

Ezek után képzelheted, én is utálok levetkőzni, és még közben hozzám is érnek, de azért ki lehet bírni :D

Egyáltalán nem önsajnáltatásból írom, hanem mert az a másfél perc amíg a doki megtapicskolja a hátad nem olyan sok idő :D

2022. okt. 15. 01:36
 29/49 anonim ***** válasza:
22%
Ha én lennék a suliorvosod, szét vizsgálnálak. Még a véhbeledbe is felnyúlnék. És anyaszült meztelen kellene lenned végig.
2022. okt. 15. 07:17
 30/49 anonim ***** válasza:
62%

Abban a helyzetben tenyleg nem kínos hidd el. Nalunk még a lányok sem panaszkodtak az ilyen vizsgalatokra pesig alapos volt az orvos.

Amúgy ha konkretan az orvossal van bajod mehetsz saját háziorvoshoz is

2022. okt. 15. 12:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!