Kérhető több idő is táppénzre, ha megbeszélem az orvossal?
Műtétem lesz október végén, elvileg 2-3 hetes kihagyás vár majd rám. Ha jól tudom, a maximálisan kiaadható táppénzes időszak 6 hét.
Meg lehet beszélni az orvosokkal ezt, vagy esetleg van olyan opció, hogy valaki plusz időszakot kér, csak hogy biztosan meggyógyuljon?
Csak az a baj, hogy nem tudom előre, hogy mennyi idő a műtét és előre kéne majd szólnom a dokinak.
Szóval ha jó fej, akkor belemegy a 6 hétbe, és akkor biztosan felépülök, mert elég váltakozó véleményeket hallottam arról, hogy kinél mennyi idő a felépülési idő.
A táppénzes napok nem számitanak bele a ledolgozott évekbe .Ezek csak igazoltak.
Majd nyugdij számitásnál jól jönnének ezek a napok még .
Ha egy hónapnál tovább vagy táppénzen, főorvosi felülvizsgálatra kell bemenned a háziorvoshoz. Így akkor már nem a háziorvos dönt.
Ha a műtét utáni kontrollon (gondolom lesz) ráírják a papírodra hogy a javasolt a további táppénzen tartás, akkor nincs gond.
Szóval gyakorlatilag ez nem a háziorvoson múlik, ő egy hónapig tarthat táppénzen saját hatáskörében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!