Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Üzemorvosi alkalmasság lejárta...

Üzemorvosi alkalmasság lejárta után meddig van időm elvégezni az ismételt üzemorvosi vizsgálatot?

Figyelt kérdés

Legutóbbi üzemorvosi vizsgálat alkalmával 1 évre kaptam meg az alkalmasságot, ami október 1-ig szólt, szóval újból esedékes az elvégzése.

Én teljes home office-ból dolgozok nagyon komoly nemzeteken átívelő multinacionális vállalatban Senior Mesterséges Intelligencia fejlesztőmérnökként, semmi kedvem nincs csak azért befáradni egy rendelőbe, hogy az ott dolgozó "szakemberek" akik semmire nem vitték az életben megállapítsák, hogy jó a vérnyomásom és vak sem vagyok, mindezt olyan áron hogy le is fertőzhetnek a koronavírussal mivel úgy hallottam az apartmanom erkélyéről, hogy ismét terjed.

Szóval meddig lehet egy ilyen áldott nagy tehetségnek mint én vagyok elhúzni az üzemorvosi vizsgálat időpontját vagy mivel jár ha megtagadom? Egyszerűen én nem vagyok hajlandó lealacsonyodni olyan szintre, hogy egy ilyen 0 színvonallal rendelkező egészségüggyel megáldott országban mint magyarország vizsgálgassanak holmi egészségügyi dolgozók.

Remote munkavégzés esetén ha amerikai, svájci vagy német telephelyű céghez megyek dolgozni egyéni vállalkozóként (contractor) 100% home officeból ott milyen jogszabályok vonatkoznak az alkalmassági vizsgálata? Gondolom nem kell 6000 km-t utaznom egy vérnyomásmérés miatt és nincsenek szerződésben semmilyen magyar magánklinikával ha azt sem tudják hol található ez az ország

2022. okt. 2. 15:13
 1/7 anonim ***** válasza:
73%

akkor boldog kirúgást

hogy mekkora a pofád ba szki

2022. okt. 2. 15:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Dolgozni csak érvényes alkalmasságival lehet szabályosan, szóval ha hétfőn akarsz melózni, akkor előtte csekkolj be az üzemorvoshoz.
2022. okt. 2. 15:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Apafej, megártott neked a HO, ideje kicsit kidugd a képed a való világba is.
2022. okt. 2. 20:08
 4/7 A kérdező kommentje:

"szóval ha hétfőn akarsz melózni, akkor előtte csekkolj be az üzemorvoshoz"

Simán dolgoztam ma is orvosi alkalmassági nélkül és továbbra is fogok mindaddig ameddig nem lesz kedvem elvégeztetni az üzemorvosi vizsgálatot mert itt nem nekem szabják meg a szabályokat hanem én magam vagyok a megtestesült szabály ;)

2022. okt. 4. 00:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Apukám, én a szabályokat írtam. Tőlem fel is nyalhatod az utcát, ha ennyire utálod a szabályokat és vonz a szabadság.
2022. okt. 4. 06:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Most nekem is ez van, én is Rust meg Haskell programozást végzek távmunkában külföldre, és az adózást intéző cég aki formálisan a magyar munkavállalóm, náluk vannak most az üzemorvosi vizsgálatok. Nem tagadtam meg, de kértem hogy ha lehet várjunk két héttel többet, szeretnék márciusig várni amíg visszaszorul a tridémia és főleg mert addig megjön Svédországból a PAPR-maszk is, amit rendeltem. Majd megírom, mi lett.
2023. márc. 16. 13:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az információt én október 1 óta érvényes orvosi alkalmassági nélkül dolgozom, a kutyát nem érdekli, senki nem szólt érte. Egy túlhypeolt formális baromság ez az üzemorvosi vizsgálat hogy legyen munkája pár vérnyomásméregető vénasszonynak de én nem fogom az értékes időmet pazarolni ilyenekre főleg hogy 1 órás tevékenységemmel értékesebb munkát végzek mint az üzem / háziorvosok egész életútjuk során.
2023. márc. 18. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!