Angliába költözés esetén mi lesz a TB-vel? Hogyan lehetnék biztosított?
Az megvan, hogy brexit???? Anglia már nem az EU tagja!!!
Amúgy pedig még az EU-s országokban se érvényes az EU-s biztosítási kártya, ha tartósan kiköltözöl.
némi korrekció.... max. sürgős (pl. baleseti) ellátásnál veszik figyelembe
de tartós kintlét esetén felejtős...
Igen, mint láthatod megvan a brexit, nem véletlenül írtam, hogy vízum van intézve.
Én is a sürgős ellátásra találtam ezt a kártyát, de egyszerűen annyira nehezen találok infókat, hogy valamilyen személyes tapasztalatra lettem volna kíváncsi
3: le van írva, hogy az EU kártya mikor és mire érvényes.
Turista célú, vagy üzleti (rövid) út esetén adódó sürgősségi ellátásra.
Tartós kinttartózkodás esetén NEM érvényes.
Rendezned kell kint az egészségbiztosításodat.
Meg kell nézni, hogy a férjed EÜ biztosítását nem lehet-e úgy kibővíteni, hogy háztartásbeli (nem dolgozó) feleségre is érvényes legyen. Nyilván több pénzért...
Itt is kifejezetten le van írva, hogy csak ideiglenes tartózkodás esetén érvényes..
"Mi az Európai Egészségbiztosítási Kártya?
Egy olyan ingyenes kártya, amelynek révén ideiglenes tartózkodása során Ön az EU bármelyik 27 tagállamában, valamint Izlandon, Lichtensteinben, Norvégiában és Svájcban igénybe veheti az állami egészségügyi ellátást,"
Az angol "TB" nem munkaviszonyhoz kötött, ha itt élsz kapsz egészségügyi ellátást. Annyi kell, hogy legyen national insurance number-ed, de ez egyébként is kell a munkavállaláshoz is, szóval a vízummal úgy is meglesz.
Utána mikor már van lakcímed regisztrálhatsz háziorvoshoz, akkor kapsz egy NHS Number nevű dolgot is (de ha ilyened nincs, akkor is el fognak látni)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!