A háziorvosom megteheti ezt?
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok felétek, hogy szerintetek helyén való-e és megtehet-e ilyet egy háziorvos.
Az a téma, hogy én az ország déli részén tartózkodom, de az orvosom Borsod VÁRmegyei, de kisebb/nagyobb problémáim miatt nincs lehetőségem átiratkozni ide háziorvoshoz. Szerettem volna táppénzre menni mert megfáztam elég szépen, és elmentem itt orvoshoz, ő ellátott de mást nem tudott csinálni velem és mondta hogy hívjam fel a háziorvosom és kérjek táppénzt. Na én fel is hívtam, de ő erre azt kérdezte hogy ki tudna bemenni érte, mondom senki mert magamra vagyok utalva. "Hát de akkor hogy küldjük el?" következett, mondtam neki hogy mint legutóbb, elküldi e-mailen. (Persze szépen kértem). És ő erre felemeli a hangját és mondja nekem hogy ha nem tudok bemenni érte akkor ő leszarja, mert fogalmam sincsen mennyi papírmunkával jár ez. Kértem tőle megértést, de csak agresszívoskodott és mondta hogy ezt visszautasítja.
Tehát most betegen dolgozom.
Megtehet egy ilyet egy háziorvos? Hogy egy beteg pácienst elküld konkrétan a p*csába azért mert nem tudok személyesen elmenni érte?
Előre is köszi! Szép napot nektek!
Jogilag igen.
Nem kérsz tőle diagnózist, sem gyógyszert, csak egy táppénzes papírt. Nemhogy megteheti ezt, hanem így is kell tennie hivatalosan, hiszen simán lehetne ez a részedről akár táppénzes csalás is.
Persze.
Íratkozz át helyi háziorvoshoz. Ha ezt nem akarod megtenni, annak természetesen megvannak a következményei.
Itt mindenki érti hogy miről beszélsz, te nem érted a lényeget.
Átjelentkezel, vagy vissza járkálsz.
PONT.
Nincs más verzió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!