Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Le lehet mondani/meg lehet...

Le lehet mondani/meg lehet szüntetni a TB fizetést?

Figyelt kérdés

A lényeg évek óta nem vettem igénybe semmilyen egészsegügyi ellátást/szolgáltatást.

Ha nagyon szükséges fogorvos pl magán dokihoz megyek (sose kérte el a taj kártyám)

Fizetem rendszeresen csekken havonta mert jó ha van de egyre jobban azt érzem semmi értelme jelenleg.

Valahogy esetleg le lehet mondani vagy meglehet ezt szüntetni?

2022. aug. 14. 22:39
1 2
 11/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
84%
Adóhátralékod lesz, ha nem fizeted, ráadásul akkor még a háziorvos sem látna el ingyen, plusz a felírt gyógyszereket sem kapod meg TB áron. Az, hogy te mit veszel igénybe mikor, vagy egyáltalán nem, az nem mentesít a fizetés alól, ezért hívják ezt szolidarítási adónak. Pl. akkor már eho-t se kelljen fizetni pluszban.
2022. aug. 15. 06:43
 12/15 anonim ***** válasza:
59%

“ A lényeg évek óta nem vettem igénybe semmilyen egészsegügyi ellátást/szolgáltatást.”

De igénybe vetted:

- fenntartanak egy Mentőszolgálatot és

- fenntartanak egy kórház és egyéb egészségügyi hálózatot,

hogy szükség esetén ellássanak téged (is).

2022. aug. 15. 07:55
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint a kérdező feketén dolgozik, és még a havi 8400-at is sajnálja???

Jól írja a #12 - nem is értem, hogy ez miért nem egyértelmű MINDENKI számára.... Nem csak a konkrét ellátást fizeti meg az ember a TB-járulékban, hanem az egész eü. rendszer fenntartásához járulunk hozzá.

2022. aug. 15. 12:08
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Csak ennyire voltam kíváncsi.

És nem sajnálom rá mivel fizetem normálisan attól hogy feltettem egy kérdést!

Nem dolgozom feketén, saját vállalkozásom van de attól függetlenül eltudnám jobb helyre is költeni azt a havi 8ezret

2022. aug. 25. 00:46
 15/15 anonim ***** válasza:
40%
Nagyon komoly vállalkozás lehet ha csak ezt a haviv8e-t fizeted...
2022. aug. 25. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!