Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hasi CT esetében kötelező...

Hasi CT esetében kötelező meginni a kontrasztanyagot?

Figyelt kérdés

Képtelen vagyok azt meginni. Ha nem iszom meg, semmit se fog érni a vizsgálat?

petefészek ciszta miatt megyek.

Már volt 2015-ben ilyen vizsgálat, onnan tudom hogy nem bírom meginni. Akkor se bírtam, nagyon erős hányingerem volt tőle és nagy részét meg se ittam, nem tudták erőltetni én meg magamba erőltetni. Mai napig érzem az ízét a számban, nem bírnám még egyszer, most már egy kortyot se.

2022. júl. 30. 11:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Sikerülni fog a vizsgálat,csak lehet nem lesz pontos az információ! Legalábbis nekem mindig ezt mondták! En most voltam hasi MR de en sem ittam,kaptam semmit!
2022. júl. 30. 12:04
 2/4 A kérdező kommentje:
El kell dönteni műteni kell vagy sem a cisztát. Tehát nem bélrendszer miatt megyek. Ha nem iszom meg akkor a cisztát is befolyásolja? (Tehát nem lesz annyira pontos).
2022. júl. 30. 12:30
 3/4 anonim ***** válasza:
kontrasztanyaggal jobb képet kapnak ezért kell. Nyilván ha nem megy akkor nem megy.
2022. júl. 30. 12:47
 4/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
A vizsgálathoz kötelező, de ha nem tudod meginni, senki sem tudja rádkényszeríteni.
2022. júl. 31. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!