Hogyan lehet mérni azt, hogy ki mennyire sugárzik?
Régen az ELTE Lágymányosi kampusz É-i épületében az Atomfizika tanszéken ki volt téve egy ilyen gép a folyosóra úgyhogy lényegében bárki lemérhetett bármilyen sugárzást teljesen ingyenesen és előzetes bejelentés nélkül, én is jártam oda "szórakozásból" mérni a sugárzást, de nem tudom meg van-e még a készülék, utoljára 2017 körül voltam ott.
Amúgy a banánnak tényleg erős volt a radioaktív sugárzása de valamit találtunk aminek még erősebb volt a banántól is pedig teljesen hétköznapi cucc, de nem emlékszem mi az.
Sugárzó szépséged mérhetetlen.
Sugárzik belőled az ész.
Sugar baby (rendben, ez sántít)
Lehet mérni de minek? Az emberi szervezet egy alap háttérsugárzáshoz hozzá van szokva. A saját sugárzását elviseli.
A banán egy jó K40 forrás, nagyon jól kezelhető. A másik ilyenre én sem emlékszem már de az is egy magas kálium tartalmú gyümölcs vagy zöldség volt. Szintén jó kis stabil forrás, ha "veszélytelen" forrásra van szükség pl. GM cső ellenőrzéshez, vagy háttér mérésekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!