Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tüszős mandulagyulladásra van...

Tüszős mandulagyulladásra van olyan hatóanyagú gyógyszer ami recept nélkül kiváltható és tartalmazza az AKSOLIN 875mg/125mg hatóanyagát ???.

Figyelt kérdés
A háziorvosom 3 hete ezt a gyógyszert írta ki amit ahogy mondott napi 2x1 szemet bevettem reggel és este amíg volt belőle, viszont megint visszajött, ugyan az a tünet, nehezen nyelek, amikor nyelek az fáj és olyan mint ha egy gombóc lenne a torkomon, nem ittam hideget szóval nem tudom hogyan jött ez elő, a leghidegebb amit ittam az a csap víz. Ma nincs nyitva gyógyszertár, és holnap is csak maximum ügyelet lesz, ezért is lenne fontos az hogy a fent említett gyógyszer amit a háziorvosom írt ki van e recept nélkül ugyanazzal a hatóanyaggal rendelkező gyógyszer ???.
2022. júl. 3. 14:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Olyan esetekre amiknek MOST kell ellátás, de nem olyan súlyos hogy sbora menj vele.

Pl kisebb sérülések, epegörcs, láz amit nem tudsz lehúzni stb.

Előjöttek vasárnap délután a tüszők újra az--> holnap délelőtt háziorvos. Az ügyelet nem a haziorvosi ellátás helyettesitese.

2022. júl. 3. 19:30
 12/21 anonim ***** válasza:

"A betegek olyan problémával fordulhatnak az ügyelethez, amivel egyébként a háziorvosukat keresnék fel. Ezek NEM akut, és NEM sürgősségi ellátást igénylő, NEM életveszélyt jelentő állapotok. Amikor tehát a választott háziorvos nem rendel, de olyan ellátásra lenne szükség, amivel őt keresné fel a beteg, akkor kell a háziorvosi ügyelethez fordulni. Ilyen például egy gyors és azonnali receptfelírás, láz, torokfájás stb."

forrás: [link]

Egy laikus beteg hogy különbözteti meg az akut hasat az ártalmatlan epegörcstől? Mi az a kisebb sérülés, amivel ne zavarnának a sebészetre, hanem ellátnák? Én úgy érzem, hogy nem nagyon tudok ebben eligazodni.

2022. júl. 3. 20:01
 13/21 A kérdező kommentje:
5/12 Köszi a segítséget. Nem voltam én tisztába azzal igazán hogy mi okozza, így ezt feltételeztem. A gyógyszer amit írtam azt a háziorvosom írta ki receptre, nos amiben c vitamin van az a strepsils, és egy rakás gyümölcs pl mandarin. Mondta a háziorvosom hogy szedjem be az egészet mert különben visszajön, én végigszedtem amíg volt belőle, de most 3 hétre rá visszajött.
2022. júl. 3. 22:05
 14/21 A kérdező kommentje:
7/13 Oké akkor elmegyek majd az ügyeletre, köszi a tanácsot és a kiokosítást.
2022. júl. 3. 22:07
 15/21 A kérdező kommentje:
8/14, én abból állapítottam meg hogy az van mert 3 hete amikor a háziorvosomnál voltam pontosan ezek voltak a tünetek, és akkor ő ezt mondta.
2022. júl. 3. 22:10
 16/21 A kérdező kommentje:
9/15 Oké, köszönöm. Elmegyek az ügyeletre.
2022. júl. 3. 22:11
 17/21 A kérdező kommentje:
10/16 Tudom miért is van az ügyelet, de úgy vagyok vele hogy ha saját magam tudok tenni a gyógyulásomért orvos nélkül akkor megteszem.
2022. júl. 3. 22:14
 18/21 anonim ***** válasza:
40%
Nos az antinál az a baj, hogy nem lehet tudni meddig kell szedni. Egy dobozt végigszedsz, de lehet nem elég, mert még maradtak csírák a szervezetedben. Én kérnék még 1 dobozt, és azt ritkábban venném be, booster jelleggel. Az első doboz kiírja a kórokozókat, a második dobozból 1-1 bevétele 2 naponta meg megakadályozza, hogy újra szaporodjon.
2022. júl. 4. 10:31
 19/21 A kérdező kommentje:
Adtak más fajtát de 6 szemeset
2022. júl. 5. 21:48
 20/21 anonim ***** válasza:
Úgy szedd, ahogy az orvos mondta. Jobbulást!
2022. júl. 5. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!