Vérvételre csak a háziorvos adhat beutalót? (Lent)
Aug. 4.-én lesz egy kisebb műtétem (altatás nélküli).
A magánrendelőből (ahol a műtét el lesz végezve) adtak egy leletet aminek a vélemény bejegyzésénél műtét előtti labor vérképet és INR vizsgálatot kér. Illetve a konzultáción ezt szóban is említette a doki.
A probléma csak az hogy egyáltalán nem vagyok jártas az ilyen ügyekbe.
Mi ezzel a teendő? Be kellene mennem a lelettel a háziorvosomhoz és majd ő küld el (ad beutalót) vérvételre? Vagy pedig a háziorvost kihagyva a lelettel menjek egyből a helyi korházba és a recepción érdeklődjek?
Elnézést ha hülye vagy pofon egyszerű kérdés, csak (hálistennek) nem volt még sok dolgom korházakban és foggalmam sincs hogy hogy mennek ezek a dolgok :/
Előre is köszi a válaszokat :)
igen,kell beutaló a háziorvostól.
Ugyanis ilyen értelemben nincs átjárás a magán-eü és a TB-s közöttt.
Köszönöm a gyors választ :) hálám örökké üldözni fog! :D
Fel merült még bennem 2 kérdés.
1: Mennyi ideig releváns a vérvételi lelet? Gondolok itt arra ha túl hamar csinálom meg a műtét időpontjához képest, nem fog “elavulni” a vérvételi lelet?
2: Ha bemegyek a háziorvoshoz, mennyi időre rá tud adni beutalót a vérvételre? (Esetleg van rá esély hogy még aznap? :O)
Már hogy ne kerülne fel az EESZT-be?
Ne keverd azzal, hogy papír alapon nem minden esetben adják ki automatikusan.
Pedig felkerül. Maszek, és az állami is.
Az már egy másik kérdés, hogy az önrendelkezés miatt ki fér hozzá, de a beteg biztosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!