Ez mi lehet sérv?(folyt lent?

Szia.
Ha van kitüremkedés a hasadnál akkor sérv.
Lehet meghúztad, vagy úgy emeltél, hogy az ideg
a gerincednél, a csigolyálnál nyomódik. Ez mutatja, hogy a lábadba
is kisugárzik, hisz a lumbális gerinctől érkeznek azok
az idegek melyek a lábakat is behálózzák.
Ezt ki lehet masszíroztatni vagy inkább kitornázni.
De igazából neked kéne érezni, hogy ez izom, szalad vagy ideg fájdalom.

Hát... jó kérdés. Én tanultam anatómiát. Esetleg lapozz fel egy anatómiai atlaszt, hátha segít.
De pl.:
Ha masszírozásra enyhül a fájdalom, akkor izomfájdalom.
Ha masszírozásra nem enyhül, akkor szalag/izület.
Ha ideg akkor kisugárzik mintegyfajta csík/vonal...
Keress rá a sérv tüneteire is.

SZerintem gyanakodjunk akkor idegre. Becsípődve nincsen, mert az nagyon fájna. Szerintem csak nyomva van. De az se gond, ha csak izom húzódás. A lényeg, hogy a gerincet nem szabad masszírozni, csak mellette a két paravertebrális izmot. Tehát a két gerincmenti izmot. És akkor a csípő és farizmokat is. Valami sportkrémmel, vagy lóbalzsammal vagy kínai krémmel masszírozd át magad, mert az vérbőséget is okoz. De ha nincs otthon, akkor étolaj is jó egy kevés, ha babaolaj nincsen. A lényeg, hogy csússzon a kezen rajta, de csak egy kevés elég.
Én úgy csinálnám, hogy hasra feküdnék és megpróbálnám ellazítani a hátizmot, tehát csak a kezed dolgozik. Persze ez fél megoldás, ha nincs aki megcsinálja neked, vagy ahova elmenjél.
A párod is csinálhatja. Ha gyengécske típus, akkor ököllel, az öklei bütykével masszírozza az izmokat, mert az ujjai elfáradhatnak hamar.
Dolgozza át az izmokat. Ma is, holnap is, amíg kell.
A gerinc mellett óvatosan dolgozzon, a többi részen lehet erősebben is.
Hát így írásban nehéz elmondani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!