Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Történik valami ha nem váltom...

Történik valami ha nem váltom ki a gyógyszert amit felírtak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A mai nap ajánlott egy gyógyszert az orvos, és azt mondta hogy felrakta a felhőbe ergo kitudom váltani. Viszont hogy jobban megnéztem a gyógyszeres fiókot láttam hogy van egy fel sem bontott abból a gyógyszerből. És a semmiért nem szeretném kiváltani, amúgy semmi extra gyógyszer cataflam valamelyik változata….és azt látják ha nem váltom ki?
2022. jún. 1. 09:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
nyilván nem kötelező kiváltani, ugyanúgy, ahogyan nem kötelező bevenni sem semmilyen gyógyszert. Az orvos csak AJÁNLHAT neked terápiát, neked nem kötelességed elfogadni.
2022. jún. 1. 09:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelező kiváltani. Teljesen reális élethelyzet, amit leírtál, mi sokszor járunk így a gyerekek gyógyszereivel.

A recept adott ideig érvényes (1 hónap? 3 hónap? - nem tudom). Ezt érdemes észben tartanod, hogy ha addig mégis kell, akkor orvos nélkül azonnal ki tudod váltani. Ha elmúlik ez az idő, akkor már nem.

Az orvos egyébként tudomásom szerint látja, hogy ezt nem váltottátok ki. De nem fog ezen problémázni, mert tudja, hogy pont az, ami veled is történt, teljesen életszerű és sokakkal megesik.

2022. jún. 1. 10:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Több jut másnak.
2022. jún. 1. 21:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem történik semmi csak lejár a recept egy idő utan
2022. jún. 7. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!