Az orvosok Magyarországon mennyire jól képzettek?
Mennyire lehet bízni bennük szakmailag? hol vagyunk kb. világviszonylatban?
Az érdekelnek hogy mindig mondják hogy rossz az egészségügy, de az orvosokkal is baj van, vagy csak a felszerelésük nem megfelelő?
Mondjuk egy egyszerű rákos daganattal nem látnak el, felkerülsz egy 4-5 hónapos váró listára, amikor ilyenkor a gyors beavatkozás menthetné meg az életed. Kivéve, ha adsz 60k-t az orvosnak, mert akkor felír sokkal korábbra. Ez családon belüli tapasztalat. Mire alapozom még? Ma baleseti sebész gyerekkori barátom mondta, hogy támogatást kapnak az amputációért. Mivel a kórháznak nehezen megy (mindegyiknek nehezen megy) mindent amputálnak amit már egy kicsit is lehet. Ilyenkor nem próbálkoznak megmenteni, mert az csak rengeteg idő, meg sok eszköz kell hozzá, ami drága.
Személyes tapasztalat a magán fogorvos. Egyszer próbálj meg elmenni egy magán fogorvoshoz és bár 100%, hogy nem lesz kihúzva a lyukas fogad, egyre többet kell majd járni. Egy lyukas foggal, érted? Elrontják, új bajt találnak, fogkövet 7ezerért szinte biztos, hogy meg akarja majd neked csinálni. Neki meg az a jó, ha "jól élményeid vannak", de vissza jársz. Mire vagy még kíváncsi?
Én nem sokat látok bele az eü-be de van két nővér és egy elős éves rezidnes ismerősöm, tőlük nagyon nem ilyeneket hallok.
Inkább azt hogy mindent megtesznek, de sokszor még erőn felül teljesítve se tudnak mindenkinek segíteni.
Daganatos betegségeknél gondolom nem viccből van várólista, ennyire kevés orvos van, mert kimentek külföldre a körülmények meg a fizetés miatt.
Az aputációs történtet meg eléggé horror lenne ha így lenne, egyszerűen nem tudom ezt elképzelni...
De persze ha többen is ezt írják én meggyőzhető vagyok, de nagyon irreálisnak tűnik, ne haragudj.
Amputációs történet rágalmazás. Fogászatos történet szintén. Érdekes nekem mindig helyre rakták a fogaimat. A kezelés valóban nem egy alkalom. Akkor sem az ha ismerős csinálja ingyen.
A magyar EÜvel két baj van. Az egyik az, hogy kevés benne az ember, a másik pedig az hogy ingyenes és a betegnek NULLA felelőssége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!