TB tartozásom van amit a mai nap elutalok a TB-nek. Mikor kapcsolnak vissza a rendszerre?
Amúgy is ma utaltam volna
de persze Murphy törvénye,hogy olyan beteg lettem 2 napja mint lehet még soha, és egyre csak rosszabbul vagyok, a házi orvosom pedig így nem lát el. Az utalás után mennyi idő mire a TB számom újra élni fog? Járt már valaki így? Vagy ismer valaki magán háziorvost akihez fordulhatnék, hogy legalább ellásson?
"Tájékoztatom, hogy az Ön egészségügyi szolgáltatási járulékban felmerülő tartozása
2022.04.06. napján 112.800 forint,
amely meghaladta az egészségügyi szolgáltatási járulék hat havi összegét, azaz az 50 400 forintot,
így az Ön adatait a tajszám érvénytelenítése végett átadtuk a Nemzeti Egészségbiztosítási
Alapkezelőnek. Ez azt jelentheti, hogy térítésmentesen (ingyen) nem juthat egészségügyi
szolgáltatáshoz (pl. orvosi ellátáshoz, kórházi ápoláshoz)."
Ezt a levelet kaptam 4.hó elején, akkor nem tudtam befizetni, de ma utalom nekik. Az orvosom már 4 hó elején nem irta fel a gyógyszerem, egy szóval sem irtam sehol sem, hogy egy havi elmaradásom van(!!!) Hanem, hogy egy hónapig nem volt tb-m, itt lehet hülyén fogalmaztam mert most fizetem be, 1-2 hétig mèg gondolom nem is lesz. Hangsúlyozom, tudom, hogy én csesztem el, azzal, hogy nem fizettem, nem jókedvemben nem fizettem be, de nem is lesz ilyen többet az biztos!! A kérdésem pusztán csak a visszakapcsolàsi időre vonatkozott....
10: Évekig??? :O Azt irták, hogy ha befizetem visszakapcsolnak, csak azt nem, hogy az mennyi idő.. ha be van fizetve nem hagyhatjàk az embereket tb nélkül, vagy èn vagyok naiv?
Ez volt a levél vége:
"Ha tartozását időközben rendezte vagy a fenti lehetőségek valamelyikével élt, úgy a NAV az Ön
adatainak átadásával intézkedik a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő felé a tajszáma
érvényessé tétele végett."
Nekem 1,5 évet rugóztak rajta, pedig tartozásom sose volt, csak valamit elkeféltek, aztán jött hogy nincs befizetve. Munkahelyem fizette és mindig el is utalták, be is érkezett, csak hát a minőségi adminisztráció.
Persze elismerték pár hónap után hogy amúgy nincs tartozásom, de csak jöttek a felszólítások, meg jöttek. Aztán nagy nehezen egy öblös kiabálás után sikerült megoldaniuk. Agyrém ami ott folyik...
12: ott volt leírva a neak-os linkemen!!! Olvasd már el!
"Amennyiben a járuléktartozás meghaladta a hat havi összeget és erről a jelzést a NAV megküldi a NEAK felé, akkor legközelebb már csak akkor vehet újra – zöld lámpa – mellett térítésmentesen ellátást, ha a befizetés tényét a NAV szintén adatszolgáltatás formájában megküldte a NEAK-nak. A jogszabály értelmében az újraérvényesítés a NAV adatszolgáltatásának NEAK-hoz történő beérkezését követő napon történik meg.""
Az átutalás aznap elmegy, szerintem pár nap alatt átküldik az adatszolgáltatást is.
Hívd fel őket, ha sürgősen tudni akarod, hogy hány nap valójában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!