Lehet ebböl valami nagy baj?
Mostanában gyakran (néhány havonta) kapok el valamilyen vírusfertözést, ami miatt olyankor napokig hasmenésem van, ezért keresni kezdtem egy olyan gyógyszert, aminek:
-relatívan kevés a mellékhatása
-nincs más gyógyszerrel káros interakciója
-nem okoz székrekedést
A Hidrasec 100 mg kemény kapszula az, amire ezek mind igazak, de van egy probléma...
Torecanra érzékeny vagyok, nagyfokú túlérzékenységi reakció miatt kórházba kerültem kisgyermekkoromban, izombénulás miatt.
Soha nem derült ki, hogy a Torecan hatóanyagának/segédanyagainak pontosan melyik alkotórésze miatt lett nagy bajom.
Torecan:
Hatóanyaga tietilperazin.
Kémiai képlete: C22 H29 N3 S2
A Hidrasec (hatóanyaga racekadotril) kémiai képlete sajnos elég közel áll ehhez.
Kémiai képlete: C21 H23 NO4 S
Kérdéseim:
1 Mennyire számít várható túlérzékenységi reakció szempontjából, hogy a 2 gyógyszer kémiai képlete és ezáltal hatóanyaga nagyon hasonló?
2 Túlérzékenységi reakció az csak arra a pontos kémiai képletre vonatkozik, amire súlyos reakcióm volt, vagy más hatóanyagokra is, amelyek kémiai képlete hasonló?
3 Mennyi lehet az esélye, hogy a hidrasecre is nagyon erös túlérzékenységi reakcióm lesz?
Valószínüleg nagyon nagy lehet erre az esély?
Megköszönném, ha mindegyik kérdésemre választ tudnék kapni.
Rendben.
Megköszönném, ha mások is válaszolnának a kérdéseimre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!