Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szemészet helyett optikus?

Szemészet helyett optikus?

Figyelt kérdés
Mivel több hétnyi, hónapnyi várólisták vannak az állami szemészeteken, egy gyors vizsgálat és egy kezdetleges szemüveg kapcsán mennyi értelme lenne egy helyi optikushoz vagy egy Ofotért típusú céghez elmenni megnézetni a szememet?

2022. márc. 25. 20:04
 1/9 A kérdező kommentje:
(állami szemészet alatt az SZTK szintű kivizsgálást értem)
2022. márc. 25. 20:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. Nekem egyik ofotértben nem tudtak rendesen felírni szemüveget (vagyis eldönteni, hogy melyik dioptria kell, azt mondták majd hozzászokom), a másikban viszont nagyon jók voltak, szemész ajánlotta őket így mindig oda megyek ha úgy érzem új szemüveg kell.
2022. márc. 25. 20:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Két helyen is megnézettem, mindkettőben ugyanannyit mértek. Nagyon sok helyen szemész orvos jár ki. Oda mész, megkérdezed.
2022. márc. 25. 20:17
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

Csak abba az optikába szabad menni,ahol szemész orvos méri be.

Ott nincs az hogy majd megszokod.Ott nem termék eladása a fontos.

2022. márc. 25. 20:40
 5/9 A kérdező kommentje:
#4 tudsz esetleg konkrét üzletet Budapesten amit biztosan ajánlanál ilyen szempontból vagy sok a lutri alapból?
2022. márc. 25. 21:39
 6/9 anonim ***** válasza:
#4: ilyet még nem láttam. Írd le kérlek, hol van az országban ilyen.
2022. márc. 25. 22:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Minden optikában van szemészorvos, csak nem egész nap. Nekiis van rendelési ideje, be kell jelentkezni vizsgálatra. Vagy valaki azt gondolja, az optikákban csak úgy találomra adjàk el a dioptriás szemüvegeket?
2022. márc. 26. 06:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem optikus elrontotta, cilinderes szemüveg kell és ő azt mondta, hogy nem kell, nem is lett jó a szemüveg, ezentúl csak olyan helyre megyek, ahol szemorvos néz meg.
2022. márc. 26. 07:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Az optikus szó jelentése:

"optikus, látszerész (főnév)

Szemüvegkészítő iparos vagy kereskedő, aki fénytörésen alapuló lencséket, látást segítő, védő, tökéletesítő optikai eszközöket (szemüveget, messzelátót, nagyítót) készít, javít vagy árusít."

Az optikus senkinek sem ír fel szemüveget, az orvos által felírt szemüveget készíti el.

2022. márc. 26. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!